torstai 16. kesäkuuta 2016

If you can dream it you can do it

Tiistaina illalla oli LEVEKin tokoryhmän treenit. Mentiin pöksykoiran kanssa, ja ajattelin että ei tule mistään mitään kun pöksyjen kanssa ei melkein pysty edes istua Jujun mielestä.

Alkuun kisamainen paikalla olo, otettiin istuminen, vaikka ihan hyvin oltaisi voitu ottaa makuu. Mä jotenkin jäin selostuksesta siihen uskoon että otettaisi EVL tyyppisesti ensin istumaan ja siitä makuulle etäältä. No otettiin sit pelkkä istuminen. Vierellä valahti molemmat koirat maahan. Juju pysyi. Juju pysyi oikeastaan tosi hienosti, yhdessä välissä vähän steppasi etujalat ja meinasi mennä maahan, tästä huomautin ja korjasi hyvin. Kun käskettiin mennä koirien taakse, Juju pysyi hyvin vielä hetken, mutta kun pysähdyin taakse, niin sitten tuli epäröinti ja kääntyi luokse. Palautin oikeaan asentoon ja kävin vain kävelemässä takana, ja sitten palasin vierelle. Ei olla ikinä harjoiteltu noin että pitää mennä koiran taakse odottelemaan, tosi vaikeaa Jujulle ainakin oli.

Sitten tehtiin ruutua. Aluksi kerran namialustalla, ja sen jälkeen ilman ihan siksi, että Juju ei nameja malttanut ruudussa syödä. Lelu on niin paljon kivempi palkka. Joten käskin ruutuun ja heitin palkan ruudun taakse kun oli kääntynyt ja pysähtynyt ruutuun. Toimi kivasti, Juju on hoksannut tuon ruudun tosi nopsaan ja tykkää mennä sinne.

Sitten kysyttiin missä on vaikeuksia, ja sanoin että kapulan kanssa nyt oikeastaan eniten, ja tehtiin sit sitä. Ohjaaja ei ollut alempia luokkia kouluttanut juurikaan, joten ymmärsi, kun tuskailin kapulan kanssa että kuinka epäoleellinen liike se koiralle on. Istua paikallaan kapula suussa. Sitten näytin miten Juju pitää (tai lähinnä ei pidä kapulaa). Tehtiin sitten harjoituksia siten että oli useampia kapuloita ja Jujun tehtävä oli nostaa ne, ja antaa mulle suoraan nostosta käteen. Tässä tuli se heittelyongelma, mutta muutamalla toistolla ymmärsi. Meillä ongelma ei olekaan se etteikö Juju halua kapulaa kantaa, vaan se, että sen pito paikallaan on sen mielestä jokseenkin turhaa ja tylsää.

Lopuksi tehtiin muutama eteentulo, ja tähän ei uusia ohjeita. Treeniä vaan lisää.

Hienosti jaksoi keskittyä jälleen porukassa. Treenin perään päästiin uimaan. Jujulla oli hauskaa ja meni jopa laiturilta ilman apua kerran. Toisella kertaa piti auttaa, kun pää meni ekalla kerralla vähän veden alle, ja varmaan siitä jäi epävarma olo.


Keskiviikkona oli lenkkipäivä.

Torstaina sitten aamuaksaa hallilla. Tänään tosiaan piti olla kisat, mutta juoksut. Hallilla on rakennettuna kakkosluokan rata jota eilen kisasivat. Päätin tehdä ratatreenit. Ensi alle pari kertaa hetsausta puomin alastulo kontaktille, nämä hyviä ja nopeita. Tein siten että jätin alas maahan namin Jujun nähden, ja nostin Jujun alasmenopuomin yläosaan. Vähän pidin kiinni, ja kysyin missä koske? Sitten käsky ja irti. Teki nopeita, varmoja kontakteja. Nyt pitää vaan saada oma korvienväli kuntoon näiden kanssa, ja siirtää puomin ajatus alastulolle kokonaan. Juju tekee tosi kivasti kun itse olen varma.Ekalla ratayrityksellä Juju meni väärään päähän putkea 15. Tokalla kerralla tiputti yhden riman (8) ja kolmennella puhdas. Ekan radan putken otan omiin nimiin, ohjasin löysästi, ja tokan radan riman Juju saa ottaa omana virheenä, en rytmittänyt siinä kohtaa, ja suora lähestyminen keppien jälkeen eikä tiukkaa kaarrosta, joten lähinnä huolimattomuutta. Ekalla radalla Juju vähän ulisi perään kun mentiin kovaa.Kokeilin myös ohjata keinun molemmilta puolilta, eka ns. sisäpuolelta ja keinun jälkeen valssi (ois voinut tehdä myös persjätön...tätä en kokeillut) ja toisella puolella ihan sivuirrotus-päällejuoksu. Ns. ulkoreuna tuntui nopeammalta, tosin jos olisin kokeillut sitä persjättöä vielä yhtenä, niin se olisi tod.näk. ollut nopein. Valssi vähän aina hidastaa ja kääntää ehkä tollasessa kohtaa liikaa. Mutta Juju oli pätevä ja huikean notkea. Tyyppi kääntyy ihan kolikolla. Videolla mun mielestä Juju ei koskaan näytä kovin nopealta niinkuin juostessa, mutta se korvaa mielestäni kaiken sen noilla super tiukoilla käännöksillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti