tiistai 14. kesäkuuta 2016

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.

Torstaina vietettiin vapaapäivää ja perjantai aamuna oli sitten paimennustreenien vuoro.

Aloiteltiin ihan höyryjen päästelyllä ja luontaisella kuljettamisella. Lampaat oli edelleen aika vikkeliä, mutta Juju sai hyvän kontrollin ja peruskuljetus onnistui ihan hyvin. Oikeaan kierrokseen nähtiin taas piraijahyökkäyksiä, ja näihin puututtiin nyt tiukemmin kuin ennen. Olen siis puuttunut näihin aina, mutta nyt en oikeastaan antanut kovin montaa kertaa edes mahdollisuutta sekoiluun. Juju irrotti lampaita myös aidasta pari kertaa, ja jopa muutaman kerran ihan nätisti. Otin myös odota käskyn mukaan treeniin, sillä saa jäädä seisomaan, ettei tule sitä ainaista maahan käskemistä liikaa. Juju piti kivan etäisyyden.


Tokalla kierroksella otettiin sitten muutama haku (hirveitä) ja aloiteltiin poispäinajoa. Ajettiin aidan vierustaa vähän sisäkaarella, ja avustin kulkemalla mukana. Jos yritti kaarelle, maahan ja tule. Ja uudestaan aja. Saatiin yllättävän kivoja pätkiä, yksi pätkä myös keskellä laidunta, mikä on vaikeampaa kuin aidan vierustaa. Juju toimi hyvin ja odota käskyn mukaan otto helpotti kummasti. Juju myös jaksaa paremmin ilman sitä maahan aja rumbaa, ja oppii itsekin katsomaan etäisyyttä oikein.

Otettiin vielä kolman lyhyt kierros. Aiheena häkitys. Haettiin ensin lampaat nurkasta ja ajettiin ne helpompaan paikkaan häkkiin nähden. Pieni sekoitu taas aidan välissä. Mä menin häkille ja lähetin Jujun hakemaan lampaita. Toikin nätisti ja otti suuntakäskyt tosi hyvin. Lampaat olisi tulleet ohi häkistä jos en olisi saanut otettua suuntia hyvin. Joten tosi hienosti meni ja saatiin lampaat häkkiin. Häkitys oli myös aika nopea, jes! Toka häkki ja meni hyvin. Toki nää lampaatkin on tosi iisejä kavereita kun ovat vielä kilttejä ja väistävät koiraa hyvin ja menevät myös häkkiin suht kiltisti.

Tosi tyytyväinen olin kyllä, aivan mahtava aamupäivä. Paimennus on niin herkkä laji, ja jotenkin tosi vaikea.


Viikonloppuna Juju henkilökunnalla oli ohjelmaa ja koirailut jäi lähinnä lenkkeilyn tasolle. Oltiin me sunnuntaina uimassa.

Maanantai aamuna oli sitten kontakti sulkeiset. Menin hallille ja olin jo päättänyt että otan ainoastaan alantulokontakteja sekä puomille että Aalle.Puomilla nostin alastulolankun pelkästään pöydän päälle ja otettiin 2on2off kontakteja ihan back to basics mentaliteetillä maahan laitettavalla namilla ja lelupalkalla päässä. Leikitin Jujua niin kauan kun pysyi kontaktilla, leikki loppui jos lähti kontaktilta. Vahvistin siis paikkaa sekä ruoalla, että lelulla. Näitä otettiin aina monta, ja sitten otin vielä nopeita kontakteja siten että Juju seisomaan pöydälle, alastulon päähän maahan nami ja lähetin Jujun hetsaten "missä koske" täysillä kontaktille. Toimi tosi hienosti. Pikku mustalla kynnet vaan ropisi kun lähti pöydältä lankun päähän vauhdilla. Itse kipitin heti perään lelun kanssa leikkimään päähän. Tämä lähti toimimaan siis tosi kivasti.

Aalle otin kehikon ja hyppyytin alastulokontaktin pöydän päältä ja lopuksi myös ihan nostamalla Juju aan alastuloosuuden yläosaan, about siihen mihin harjun yli tulevan askeleen pitäisi osua. Toimi hyvin, ei tullut yhtään ylijuoksua. Ainoa mistä sai muistuttaa oli kun Juju jossain kohtaa kokeili myös pysähtyä 2on2offille myös Aalle :) Sitä ei tarvi tehdä. Tuo A tarvitsee varmasti toistoja toiston perään että lähtee sujumaan.

Juju tekee juoksuja. Se aina aloittaa samalla tavalla, on vähän "hajamielinen" ja vähän "väsynyt" ja ulkonakin vähän "muualla". Tästä menee 3-4 viikkoa niin on tärpit. :) näin se on mennyt ainakin tähän asti.

edit. kirjoitin tämän postauksen eilen valmiiksi vaikka tänään vasta jaksoin editoida videot. Ei mennyt tämän kirjoittamisesta kuin tunti, ja huomasin veritippoja lattialla. Eli se niistä kisoista sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti