perjantai 28. lokakuuta 2016

Aamun taitavat

Olipas mulla taitava tirriäinen tokohommissa tänä aamuna. <3

Otin ruutua, noudon loppuosaa ja vähän ohjatun noudon alkeistreeniä. Mulla ei ole vielä edes käskysanoja ohjattuun mietittynä, mutta ajattelin, että voisin silti aloittaa Jujulle ihan vaan sitä ajatusta että hakee kapulan sivusta.

Aluksi vähän kapulan ja lusikan nostoja. Kapula tietty nousee joka kerta ja ei edes tiputa ennen lupaa. Hienosti. Metallilusikkakin otti harppauksen, kun ekaa kertaa ever nosti lopulta lusikan maasta ja antoi sitä mulle niinkuin puukapulaa. Naksauttelin vielä ihan vaan nostosta, mutta sanoin kyllä kiitos aina kun antoi lusikan käteen asti. Hyvä hyvä!

Sitten ruutua. Kävin muutaman kerran taputtamassa ruudussa, mutta Jujulle tämä oli vaikeaa, kun luuli että kutsui ruutuun. Lopetin sitten ne näyttöruudut taas, kun musta vaan tuntuu etten saa siitä hyötyä irti. Juju meni tällä kertaa joka kerta suoraan ruutuun, ei mennyt sivusta. Haki vähän vasenta laitaa, mutta palkkasin nekin, kun oli kokonaan ruudussa anyway. Otin sitten alusta ruutuun vähän ajatuksena hakea sille targettia, mutta kun ei olla ruutuun tehty kosketusalusta targetilla, niin eihän Juju sitä hoksannut. Alusta kuitenkin auttoi, koska haki keskemmälle, ja taaemmas, vaikkei alustalle seisonutkaan. Meni kuitenkin joka kerta ruutuun hyvin ja haki virittelyllä katsetta ruudun suuntaan. Sain myös kestoa seisomiseen muutaman kerran, jes!

Noudon loppuosaa. Jätin Jujun seisomaan kapulan taakse ja kävelin matkan päähän. Sanoin nouto käskyn. Juju otti kapulan ja toi sen mulle. Totesin kuitenkin etten halua tuollaisia tehdä montaa, koska palautti ravilla. Joten kun pyysin tuomaan, vapautin lelulle vauhdista. Viimeisellä toistolla kapula oli vissiin liian lähellä, kun ei meinannut millään hoksata tuoda sitä. :D Tämä harjoitus oli kuitenkin selvää pässin lihaa, ei ongelmaa tuoda kapulaa eteen. Vähän edessä asennot oli vinoja, mutta palkkasin ne silti.

Ohjatun alkeita. Oli vain yksi kapula. Jätin Jujun istumaan, ja vein kapulan sen nähden jommalle kummalle puolelle vähän etuviistoon. Kävelin vähän matkan päähän ja käsiavulla ja ota-käskyllä (noutoliikkeen käsky) pyysin hakemaan. Palkkasin vauhdista. Ei tehnyt mokaa kertaakaan. Olipas taitava! En kauaa tee noita etuviistosta hakemisia, vaan alan siirtaa kapuloita enemmän sivulla ja siitä taakse, mutta tämä oli ensimmäinen treeni ohjattua ajatellen. :)

Lopuksi vielä kapulan kanssa eteenistumista, teki kivasti :)On se hauska tämä koiraharrastus, kun aina on joku laji mikä tökkii, ja samaan aikaan joku muu sitten sujuu kivasti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti