sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Ratatreeniä ja tokon ensimmäinen ALO koe

Ensin Annen torstaiset aksa rata treenit. Rata oli seuraavan mukainen:


En ehtinyt etukäteen juurikaan tutustua rataan paperilla, ja sain noottia. ;) oli haastava ja PIIIITKÄ rata. Tehtiin pätkissä.

Eka kierros: 3 takaakiertoon lähetys kaukaa ja putki 5 leijeröiden hypyn takaa. 6 päällejuoksu ja poikkarilla kepeille. Meni kakkosväliin taas ekalla. En ottanut ohjauksessa tarpeeksi käteen kiinni niin livahti. Mutta kepit muuten tekikin tosi hienosti loppuun asti joka kerta, vaikka olikin seinä vastassa. Siitä vauhdilla ohjaamaan 9 takaakierto vähän sylkkärimäisesti, tässä oli aika kiire, jos ei päässyt kepeiltä lähtemään kunnolla. Suora putki oli myös ohjattava, koska liikesuunta ohjasi Alle putken sijaan, jos lähti vain liikkeelle. Siitä 10-11 persjättö ja sylivekki ja vauhdilla puomille. Puomit oli tosi jees nyt joka kerta. Alla oli muuten putki apuna, olisi kyllä loikannut muuten, oli aika ahdas ohjausväli. Sitten törkkäys 13, päällejuoksu 14 ja 16 takaa kiertona. Tässä sai olla tarkkana tuon 15 ohjauksen kanssa, koska jos oli väljä, teki ihan liian ison kaaren hypyn jälkeen. Sitten olikin taas kiire jotta ehti 18 takaakiertoon. Toki linjakin ohjasi sinne, joten Juju meni ihan suullisella käskyllä. Pieni ohjaus puomille. Tauko.

Toka kierros: Jatkettiin puomilta. Poikkarilla hyppy+ putki. Meni ekalla keinulle, ohjasin liian kaukaa ja väljästi. Tuossa oli aika mielenkiintoinen kohta kun oli kolme vaihtoehtoa mihin koira voi mennä. Sitten 22 vippaus, 23 jaakotus, meni herkästi putkeen. Jaakottamalla oli aika hyvä. 24-25 takanaleikkaus + poikkari, tätä sai alkaa rakentaa heti kun kääntyi 23 oikein. Sitten juoksumutka, en leijeröinyt puomin takaa, vaikka niinkin olisi voinut tehdä. Juju tapauksessa ehdin kuitenkin persjättöön 28-29 väliin ihan hyvin, ja Juju haki putkestä putkeen ihan helposti, vaikka putken pääkin oli piilossa. Kepi umpikulmaan peace of cake. Keinut oli vähän taas...vaikeita. 35 sai taas jaakottaa ettei mennyt putkeen. Poikkari 37 + puomin sai myös kertoa ajoissa, muuten lähti irtoamaan hypyille.

Kivat treenit, ja haastava rata :) Olin tosi tyytyväinen kun ehdittiin kuitenkin tehdä kokonaan.
_________________________________

Perjantaina tein lyhyen valmistelu treenin tokoa koetta varten. Vähän PA treeniä ja lyhyitä seurauspätkiä. Juju teki hyvin, PAt on vajaita, mutta en ehdi kuitenkaan niitä korjata tähän hätään kuntoon.
_________________________________

Sunnuntaina sitten korkattiin toko kisa ura. Kepo oli mukana kisoissa, niin sain koko kokeen videolle. :)Paikkis 0: Olipa turha paikkiksen nollaus! Juju meni muiden käskystä maahan ja mä hölmönä ja tietämättömänä korjasin sitä. Meni ekan käskyvuorolla, ja meni myös tokan käskyllä. Jos olisin ollut hiljaa ja antanut sen makailla vaikka meni toisen käskystä, niin oltais voitu saada jopa se 8 tästä. En tiennyt että korjaaminen nollaa liikkeen. Noh kaikesta oppii...

Seuraaminen 9: Juju valui vähän eteen seurauksessa. Kontaktista saatiin kehuja ja hyvältähän se näytti. Asenne voisi olla vielä vaan parempi omaan silmään, mutta tosi hyvin seurasi ja tiiviisti, myös juoksu osuuden.

Liikkeestä makaaminen 9 1/2: Taas seuruun paikka liian edessä, muuten täydellinen. Maahan meni suoraan ja heti, ja ei ennakoinut sivulle nousua.

Luoksetulo 9: Aivan huippu!! Tuli vauhdilla lähes loppuun asti, eteen suoraan (ehkä ihan hiukan väljästi?) mutta sitten se PA oli vajaa niin siitä yksi piste pois.

Kapulan pito 10: piti tosi siististi, otti ekalla ja luovutti ekalla käskyllä.

Kaukot 10: Kaukot oli kyllä hienot, myös omaan silmään. Ei voisi olla paremmat. Istuminenkin oli täysi, ei jättänyt vajaaksi.

Estehyppy 10: Tuli hienosti, suoraan eteen. Mielestäni PA oli tässäkin vähän vino ja vajaa, mutta tuomarin silmään ilmeisen ok. :D

Kokonaisvaikutus 10: Saatiin kehuja, kuulemma ohjaus on läpi kokeen kaunista katseltavaa, yhteistyö näkyy kauas ja meininki on iloisen keskittynyttä.

Oon kyllä niin super tyytyväinen, sekä koiraan että itteeni. Toi paikkiksen nollaus oli aivan omaa kokemattomuutta, jos olisin antanut makoilla, oltaisi saatu siitä pisteitä ihan varmasti. Juju makasi varmasti, eikä ollut levoton, ainoa joka mokaili olin minä. Toki pitää edelleen jatkaa tuota häiriössä harjoittelua, siten ettei saa totella muita. Jos me oltaisi saatu edes se kasi tuosta liikkeestä, siis vaikka Juju olisi ennakoinut, mutta olisi antanut olla, niin oltaisi voitettu koko luokka. Saatiin 153 pistettä siis ilman paikkamakuuta. :) Ei ihan riittänyt ilman paikkista ykköstulokseen, mutta täältä me tullaan. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti