sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Nina Mannerin tokokoulutus ja sunnuntain minitokot

Lauantaina töiden jälkeen oli hallilla kauan sitten varattu Nina Mannerin tokokoulutus. Meillä oli puoli tuntia treeniaikaa. Olin vähän liian aikaisin hallilla, kun luulin että aikataulut olisi mennyt siten että olisin päässyt aikalailla nopsaan ekaan settiin. Jouduttiin kuitenkin odottelemaan 2h hallilla. Jujua kävelyttelin kun se raukka meinasi niin palella kokoajan. Vaikka oli takki päällä ja kaikki. Juju on sopivasti nyt tiputtanut ihan kaikki pohjavillat pois, joten se palelee tosi helposti. Itselläkin olisi pitänyt olla toppatakki mukana, hallissa seisoskellessa alkoi kyllä tulla tosi vilu.

Tehtiin treenit kahdessa setissä.

Eka 15min: Sanoin miten oli eka koe mennyt ja että PAn kanssa on ollut vähän ongelmia. Se että menee häirittynä maahan muiden käskystä ja sitten myös että PA on vino. Tehtiin sitten näitä. Juju meni KOLMEEN EKAAN häiriökäskyyn (Nina käskytti naaman edessä maahan). Sitten huomautin. Täytyisi huomauttaa kunnolla jo ekasta. Ja meni tosiaan samaan jäynään joka kerta. Sitten skarppasi. Meni kyllä vieläkin kun oikeen vaikeaa pistettiin, Nina kaiveli taskuja istuen Jujun vieressä, ja rapisteli papereita, kutsui nimeltä, kutsui luo, käski maahan, antoi käsiapuja jne. Huhhu oli kyllä vaikeaa. Juju ei lähtenyt viereltä mihinkään, mutta kun näiden häiriöiden perään heti käskettiin maahan niin sinnehän se meni. Tehtiin niin että palkkasin välissä namilla ja sitten vapautin lelulle kun oli oikein skarppina. Teki kyllä hyvin sitten kun muutaman kerran meni vipuun. Viimeinen oli tosi vaikea, kun tehtiin sitten niin, että käskin muutaman harhan jälkeen itse maahan(meni kyllä hyvin). Sitten Nina koitti nostaa sitä sieltä ylös. Houkutteli namilla, ja teki vaikka mitä. Jujun ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. Oli niin vaikeaa. :) Tommosia treenejä pitää ruveta ottamaan ihan tosi paljon, ne auttaa tohon ongelmaan kyllä.


Sitten otettiin vielä perusasentoja edessä istumisesta. Kerroin myös, että Juju myös vehtaa sitä perusasennon paikkaa, jos en kommentoi perusasentoa mitenkään. Nina myös kommentoi, että Juju reagoi mun liikkeeseen, että kun katson että onko suorassa ja liikutan hartioita, niin alkaa hakea paikkaa taaempaa ja liikkuu. Siihen täytyy myös puuttua ja alkaa opettaa siihen että liikehäiriöön ei lähdetä mukaan. Sitten niitä PA tulemisia. Siinä näki heti ongelman, että jättää herkästi vajaaksi. Juju kyllä korjaa itse paikkaa automaattisesti ilman kehotusta, ja Nina sanoi että aluksi kannattaa palkata myös ne mitkä itse korjaa. Mutta sitten alkaa vaatimaan että pitää tulla kokonaan heti. Sitten tehtiin siten että roikotin lelua vasemmassa kädessä käsi suorana sivulle, ja siitä pyysin Jujun sivulle että joutui luopumaan lelusta samalla. Nämä toimi hyvin! Tuli suoraan ja heti oikein.

Tauko

Toinen 15min: Halusin toiseen settiin ruutua ja jääviä. Ensin jääviä. Tein peruutellen istumista, ja seisomista. Nina sanoi että hän lähtisi nyt sekoittamaan jääviä keskenään peruutellen ihan kunnolla. Että ottaa sekaisin kaikkia. Kuitenkin jäävissä seisominen ja istuminen tulee heti AVOssa vastaan. Oon vähän tehnyt eri tekniikoilla sekaisin, että peruutellen istumista, vierellä imuttaen seisomista, ja seuruuttaen maahanmenoa. Niin näissä oppii heti jo liikkeestä että mikä jäävä tulossa. Seisominen on vielä vaikeaa ilman käsiapua. Ruutu oli sopivasti häiriönä vieressä, ja se olikin vaikeaa aluksi luopua siitä. Ruutuun sitten näytin ensin miten on tehty. Nina kysyi onko tehty näyttöruutuna, mutta sanoin että lopetin näyttöruudut heti kun huomasin että alkoi näytöllä haistelemaan ruudussa ja etsimään namia. Sitten Nina ehdotti jos tekisi näyttöruutua siten ettei näyttäisi maata, vaan taputtaisi vaan ruudussa. Tällä saatiin kyllä Juju tulemaan ruutuun suoraan keskeltä, mutta edelleen etsiskeli siellä. Nina kuitenkin sanoi ettei se haittaa, vaan heti JES kun on oikealla paikalla ja lelu perään. Sanoi myös ettei ole omia koiria käskyttänyt seisomaan ruudussa, vaan että opettaa koiralle vahvan oikean paikan niin ettei se tarvitse sinne erillistä käskyä. Mä taas oon ajatellut, että haluan että se koira tietää sen käskyn siksi, ettei mene sillä sitten kokeessa suoraan maahan, mikä on ollut ongelma myös.

Yhteenvetona voisin sanoa, että en tiedä johtuuko se musta, mutta mä aina jotenkin odotan saavani enemmän irti noista tokokoulutuksista. Jotenkin tuntuu, että tuonkin varsinainen hyöty jäi aika vähäiseksi, koska me ollaan kuitenkin tuon tyyppistä häiriötreeniä tehty, ja jääviin ei nyt tullut kauheasti uutta. Ruutuun tuli toi ilman näyttö, mutta Juju meni sillä yli ruudusta joka kerta kun etsi jotain. Mutta tuo otetaan varmaan testiin sen verran jos saan kuitenkin palkattua oikeasta paikasta. Niin ehkä tuolla saisi tarkennettua koiran päähän sitä oikeaa paikkaa ruudussa. Samoin perusasentotreeniin saatiin uutena tuo lelusta luopuminen joka auttoi kyllä. Mutta edelleen jäi vähän tyhjä olo kuitenkin. Olisi ehkä pitänyt itse suunnitella paremmin treeni, että mitä halutaan tehdä.

Treenin jälkeen vielä Vendin ja Vilin kanssa metsärallilenkki. Huhhu että bortsuilla riitti vauhtia. Ihan hullua menoa kyllä.


________________________________

Sunnuntaina aamulenkin yhteydessä otettiin jääviä peruutellen ja pari kauko (I-M) settiä. Jäävissä istu ja seiso on vähän hankalampia, maahan on kyllä niin hyvin takaraivossa, että sen tekeminen ei tuota tuskaa. Sekoittaa I-S jääviä keskenään ja haluaisi lähteä perään, kun pitäisi seistä. Tästä neuvoteltiin, mutta kun palkkasin heittämällä namin taakse, niin lähti sujumaan. Selkeästi se että kävelen palkkaamaan Jujua kohti on vielä liian vaikeaa.

Kaukot oli jees, tein AVO setit (m(sivulta)-i-m-i-m), matka noin 4 metriä. Teki oikein :) Jätti ekassa setissä istumiset vähän vajaiksi (satoi räntää :D ) mutta toisessa setissä istumiset oli hienot!

3 kommenttia:

 1. Mä olin viisi tuntia kuuntelemassa tuota koulutusta, eikä siellä tullut oikeastaan mitään uutta ja mullistavaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D joo mä niin ihmettelen miten sä kykenit olemaan siellä jäätymättä. Ehkä mulla oli vähän odotukset korkealla tai jotain, mutta ajattelin että saisin just uusia ideoita siihen miten lähtisin viemään noita liikkeitä eteenpäin. Niin se jäi valitettavasti vähän saamatta :/

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista