lauantai 22. huhtikuuta 2017

Älä puhu huomisesta

Perjantaina aamulla vielä kertaalleen lyhyisiin juoksarihommiin. En malttanut olla menemättä. Nyt päätin että maks 10 toistoa, meni miten meni. Ja ihan hyvinhän se meni, nyt taas tuntuu että ollaan oikeilla jäljillä. Pitää saada tuonne puomin alastulolle jäätävä veto, ja sen rakentelu onnistuu hienosti tällä tavalla. Puomin perässä oli hyppy ja mutka putki, palkkasin putken jälkeen lelulla. Yhden palkkasin ravilla, ja se oli eka toisto, lopuissa pidin kiinni vauhdista myös.


Tehtiin töiden lomassa lyhyt tarkkuusetsintään liittyvä (EK-koetta ajatellen) ilmaisutreeni, ensimmäinen laatuaan. Esineenä oli pikkuruinen avain. Juju hoksaili omaan tapaansa homman hyvin nopeasti, muutaman kerran autoin käsiavulla maahan, mutta sen jälkeen alkoi tarjota sitä kolikon taakse itsekin.


Illalla sitten LeVekin järjestämään mölli BH-koe tilaisuuteen. Aloitettiin lyhyellä teoria osuudella missä käytiin läpi Bh kokeen osa alueet ja suoritustavat, sekä arvosteluperusteet. Sitten arvottiin suoritusparit, ja sitten kentälle. Kaikilla koirat oli koulutustasolla, jolla jo pystyy BH kokeen suorittamaan ilman katastrofia. Muutaman koira ei pysynyt koko aikaa paikkamakuussa, mutta noin muuten kaikki suoriutui tehtävästä hyvin.

Jujun parina oli nuori bortsu uros, joka makaili rauhassa meidän suoritusvuorolla. Onnetar arpoi meille ensimmäisen suoritusnumeron, ja tietysti vielä tässä vaiheessa kaikki oli katsomassa kun me tehtiin. Eipä se haitannut, en kiinnittänyt katsojiin mitään huomiota. Tiesin kyllä jo etukäteen, että Juju kykenee aivan hyvin suorittaa kaikki BH kokeen osa-alueet jo tällä osaamisella mutta tietysti pitkä paikkamakuu ja seurauskaavio vähän jännitti. Juju naulasi kyllä riman hyvin. Teki aivan omalla tasollaan itsensä näköistä seurausta, ja oli innokas. Pitkä seuraus, tai pitkä makuu ei ollut ongelma, tyyppi teki kuten on opetettu. Seurauksesta haluaisin jotenkin vielä intensiivisempää, mutta kyllä tuolla kontaktin kestolla ja keskittymisellä BH koe olisi pala kakkua.

Tein hyvin pitkät palkattomat pätkät, ja kun palkkasinkin, se oli lähinnä kevyt kiitos ja nami. Oikeassa kokeessa ei namitella, ja siellä saatan kyllä tuon hihnaseuruun jälkeen kiittää paremmin kuin nyt, mutta siellä ei saisi kuitenkaan oikeasti koira poistua perusasennosta edes. Meidän ei ollut mikään tarkoitus mennä vielä BH kokeeseen, mutta koska mun pää alkaa olla aika hurahtanut näihin PK-puolen ihmisiin, sekä näihin etsintä lajeihin, niin treenikavereiden painostuksesta sitten lupasin ilmota Jujun ihan oikeaan BH-kokeeseen 5.5. eli jo kahden viikon päähän. Huhhu.


Kokeen jälkeen Juju sai vielä hillua ihanan Vilin kanssa pitkin pusikkoa. 😘

Lauantaina mentiin pyörällä töihin. Takaisin poljettiin metsän läpi polkuja pitkin, itse sai taas jalat hapoille. Jujulle tein lyhyen esineruudun. Alunperin ajattelin tehdä jälkitreenin tänään, mutta se sai jäädä vähän epävakaan sään takia. Esineruutu oli noin 5x50m suikale jälleen ja vein kaksi esinettä ruutuun yhtä aikaa, Juju sai katsella. Molemmat oli uusia esineitä. Juju lähti kuin ohjus ruutuun, ja ei mennyt kauaa kun nosti ensimmäisen. Mutta lähti se suussa etsimään toista. 👀 Toi kyllä kun huikkasin kehut. Hauska otus. Toiselle esineelle lähti ihan yhtä hyvin, ja toi sen nopeasti, vaikka oli vähän ällö kannykkäkotelo. Tosi hienosti kuitenkin. Lisäksi tehtiin nopea tarkkuusilmaisu treeni, nyt Juju tarjosi avaimelle jo heti maahanmenoa, mutta sitten kun siirsin avaimen kauemmas musta, niin tarjosi maahanmenoa siihen missä oli äskenkin. 😀 Treenit jatkuu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti