tiistai 25. huhtikuuta 2017

Maanantain valkussa

Eilen oli Annen kk valkku SDPllä. Rata oli tosi vauhdikas ja kiva, ja näytti tältä:


Juju oli liekeissä! Sillä oli niin sairaan hyvä päivä, että mä nautin ihan joka sekunnista radalla, vaikka kaikki ei ollutkaan ihan pala kakkua. Ensinnäkin ennen treenejä tehtiin vähän mattotreeniä ulkona, joka meni tosi hyvin. Tein suoria osumia varmaan 4kpl, ja näistä osui kaikki. Sai juosta edessä olevalle lelulle ja kulki KOVAA. Teki takajalka osumia, joka oli erityisen super <3 tein myös loivilla käännöksillä muutamat, nämä olikin vaikeita, mutta sai joka kerta mennä kovaa suoraan lelulle, sitten vain ilman hihkumista otin lelun ja laitoin sen takaisin paikoilleen. Saatiin kuitenkin ihan tosi hienot osumat molempiin suuntiin kun maltoin ottaa rauhassa uudestaan. Lopuksi vielä muutama supernopea ja hieno suora osuma. Treenivuorojen välissä kävin tekemässä muutaman toiston puomin alastulolle. Lankun päässä oli mutkaputki, mihin sai tykittää suoraan. Ja hitto että teki hienosti, oikein kiihdytti lankulta alas putkeen. Osumia tuli 2/6 mutta se ei haitannut, sai kunnon kekkerit näistä osumista, ja ne tulikin peräkkäin monen hutin jälkeen, joten kyllä se sieltä kasvaa. Pääasia on nyt, että oon saanut Jujulle ajatusta siitä, että haluan tosissaan että se juoksee kovaa ja osuu matkalla eikä himmaile.

No sitten itse treenissä tosiaan haasteita riitti, mutta onnistumisia sitäkin enemmän.

Sivuirrotuksella ykköseltä putkeen. Piti olla hypyn 24 vasemman siivekkeen kohdilla about irrottamassa että ehti jatkoon. Mä ehdin hyvin, Juju irtosi hienosti. Muurin taakse ajoissa ja valssilla kääntö kohti pituutta. Ajattelin tässä että tuleeko liian tiukka käännös, että joko muuri rytisee, tai tulee huonosti alas, mutta itseasiassa ihan jokainen käännös onnistui, kun olin ajoissa. Sitten monoa jonoon, ja päällejuoksua ja poikkaria 5-6. Kepeillä kiihdytys ottamaan vastaan hypyn 7 taakse reilusti, muuten tuli helposti 7 ohi suoraan ihanaan pitkään putkeen 8. Pyörityksenä 9, jos halusi mennä puomille. Me tehtiin vastakäännöksenä ja jatkettiin muurille.

11 saksalaisena, tähän harjoiteltiin myös takaakierto-persjättöä, mihin ei tarvitse toista kättä. Ehti helpommin edelle. Viskileikkaus 13 onnistui upeasti heti ekalla, ja ehdin hyvin myös 16 takaakiertoon, kun oli hyvä käskytys mukana. Putkeen erotteli ja irtosi hyvin 17. Sitten hinkattiin vähän tuota 18-19 kepeille vientiä. Tein poispäinkäännöksenä heti putken jälkeen, ja tämä kyllä onnistui, mutta oli ohjauksellisesti tosi vaikea, kun jos rytmitin yhtään, niin kääntyi hypyllä 18 liikaa, ja ohjautui keppien puoleen väliin. Piti tulla riittävän rauhallisesti ja antaa koiran hypätä vähän pitkäksi tuon 18 hypyn, niin sitten onnistui. Juju haki ihan joka kerta kepit oikein, vaikka vaikea avokulma. An osumat oli aika rajalla tällä kertaa, mutta saatiin myös sinne onnistuminen kun liikuin yhtäaikaisesti koiran kanssa. Näytti hyvältä. Ehdin hyvin valssiin kääntämään putkeen 22. Sitten kevyt jarru, ja valssi väliin 23-24. Sitten putkeen tarvittiin taas pikkuinen jarrutus, että kääntyi heti putkesta, muuten tuli 26 ohi :D vauhtia oli sen verran. Keinut oli joka kerta tosi hyviä, malttoi odottaa keinun alas asti ennen vapautusta. Ja lopun putkesta putkeen sinkosi aivan suoraan kyselemättä :D

Kokeiltiin vielä tuohon alkuun että olisin leijeröinyt puomin takaa hypyn ja putken keppien 6 jälkeen, ja leijeröinti onnistui kyllä, Juju nappasi hyvin sekä hypyn että putken, mutta koska mun piti jäädä puomin linjalle irrottamaan, jotta löysi hypylle eikä mennyt suoraan putkeen, niin putken jälkeiseen ohjaukseen en olisi ehtinyt vaikka olisin tehnyt mitä. Mutta hyvä kokeilu anyway. Mä oon harvemmin myöhässä tai että en ehtisi, mutta tuossa kohdassa oli pakko todeta, että kyllä se koira kuitenkin kovempaa kulkee :D

Oli mahtavat treenit, tosiaan Jujulla oli niin hauskaa, se oli ihan liekeissä ja oli jotenkin tosi iloinen ja rento. Varmaan siistiä päästä hallilla tekemään muutakin kuin puomia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti