maanantai 3. huhtikuuta 2017

Viikonlopun vimmatuksia

Ei ne perjantain treenit olleet sitten kuitenkaan viikon vimpat, kun Virpi ja Jussi (Jujun veli) halusivat lähteä vielä lauantaina aksaamaan hallille. Sain sitten apunaksuttajan paikalla kerrankin, niin eihän siitä voinut kieltäytyä.

Madalsin puomi, ja laitoin puomin perään hypyn ja mutkaputken. Ajatuksena oli saada juoksemiseen vauhtia ja rentoutta. Ja sitä sitten todentotta tuli. Mutta osumien kustannuksella kylläkin.

Ensin Juju taas himmaili muutamat toistot kun hypyn takana oli maatti, ennen putkea. Sitten kun kerran juoksi puomilta putkeen maatin ohi syömättä palkkaansa tajusin, ettei sille namit kelpaa kun on parempia visioita edessä, ja aloin juoksuttaa sitä suoraan putkeen ja palkkasin putkesta tullessa lelulla. Ja alkoi tosiaan vauhtia löytyä. Kesti myös mun liikettä hyvin, ja suurin osa osumista oli kontaktipinnalla mutta näistä valtaosa puolenvälin yläpuolella. Kriteeri on kuitenkin osua puolenvälin alle. Juju teki muutaman ihan täydellisen, näissä vauhti ei ollut niin kova. Kun tuli monta huono osumaa peräkkäin, helpotin ja otettiin muutama pelkkä alastulo. Tässä olikin sitten jo kierroksilla, ja tarjosi ensin tähänkin huonoa osumaa. Ei saanut palkkaa niin korjasi. Tein kahdessa setissä ja setit oli suhteellisen lyhyitä.


Osumista suurin osa oli siis kriteerin ulkopuolella, eli sinällään harjoittelussa ei osumien osalta menty ainakaan eteenpäin. Tähän astihan Juju on lähestulkoon aina osunut oikein, mutta vauhti on ollut aika hidasta. No nyt sitten meni kerralla homma uusiksi, vauhti nimittäin löytyi, välillä hidastuksista oikein näkin miten ponnisti harjan yli, mutta laukan paikat hakee kyllä vielä paikkaansa. Toisaalta olin tosi tyytyväinen treeniin. Tuli itselle uskoa, että kyllä se alkaa vielä juosta kovaa puomilla, mutta ensin täytyy tekniikka saada kuntoon. Ihan liian kauaa en myöskään aio tuolla madalletulla puomilla kökkiä, ihan turha opettaa sille laukan paikkoja tuonne vielä kunnolla. Nyt vielä yhdet kunnon treenit hallilla madalletulla, niin että saadaan osumaprosentti kuntoon ja vauhtia vielä vähäksi aikaa vähemmälle, ja sitten aletaan ketjuttaa sille korkeaa puomia. Käännöstreeniin varmaankin otan vielä madallettua puomia jonkin aikaa uskoisin.
______________________________

No sitten sunnuntaina vielä toko kokeeseen Tamskille.


Juju sai kokeesta 192,5p  ja KP ja sijoitus oli tällä 2. Eroa ykköseen oli 2p, ja voittajan koira oli kyllä huikean hyvä, itseasiassa mietin heti niitten suorituksen jälkeen että se ansaitsisi voittaa ehdottomasti. Me ollaan jätetty tokoa vähän taka-alalle, ja treenattu suhteellisen vähän. Juju tarvitsisi vielä paljon erilaisia kehäkokemuksia, ja paljon häiriötreeniä, jotta se kykenisi kokeessa samaan kuin treeneissä. Nytkin kehääntulo (vaikka oli huimasti parempi kuin viimeksi) oli edelleen vähän huono, ja musta tuntuu että Juju pettyi taas, kun kehä olikin tyhjä, eikä mentykään aksaamaan. Tietysti myös tuttu halli (missä ollaan taas lähinnä aksattu) tekee oman lisänsä mutta kuitenkin. Mielestäni virittelin Jujun myös onnistuneesti tällä kertaa, sain sen leikkimään hyvin ja iloisena odottamaan omaa vuoroa.  No kuitenkin, hyvinhän se nyt meni, vaikka mä aina sen fiilispohjan mukaan meitä arvostelenkin.


Paikalla makaaminen 10: Ainoana luokassa 10 arvoinen paikkamakuu. Viereinen koira nousi ja alkoi haistella (mulla syke nousi exponentiaalisesti tässä kohtaa) mutta meni takaisin maahan kun ohjaaja antoi käsiavun. Eikä onneksi lähtenyt Jujua kohti. Liikutti toista etujalkaa pikkuisen tässä kohtaa, muuten makaili rauhassa. Sai tuomarilta kehuja, kuulemma vakuuttava paikallaan olija :D

Estehyppy 10: Tosi hyvä, ei niin voimakas kun yleensä, mutta siisti, eteen suora ja sivulle suora. Kehuin runsaasti.

Seuraaminen 8,5: JÄLLEEN KERRAN EI EKASSA LIIKKEELLE LÄHDÖSSÄ OLLUT HEREILLÄ! ARGH!!!!! Tästä nuo pistevähennykset, ja sitten tuomari lisäksi sanoi että on liian tiivis ja painaa. Tämä on tietysti myös tuomarin makuasia, mutta kyllä se painoi enemmän kuin yleensä. Muuten seuruu oli kivan tuntuista ja aktiivista, mutta tuo eka liikkeelle lähtö. Se ei tee tuota IKINÄ treeneissä, miten mä saisin tuota treenattua... Ollaan palkattu paljon ekaa askelta. Ehkä pitäisi palkata vain käskystä valpastumista?

Kaukot 10: Meinasin jättää istumaan (aivopieru), onneksi tuomari ei tätä huomannut, ja itse huomasin ajoissa ja ehdin laittaa maahan. Teknisesti täydelliset kaukot.

Kapulan pito 10: Oli tosi hyvä, vähän jänskätti ottaako kapulan heti, mutta hyvä oli ja tiivis pito.

Jäävä 10: Nyt seuraukseen hyvin mukaan, seuraus myös oli itsessään parempi, napakasti maahan, ja sivulle hyvin.

Luoksetulo 9: Jäi hyvin, lähti tulemaan ihan hyvää laukkaa, hidasti lopussa, suora eteen, mutta ennakoi sivulle tuloa, ja pylly sen seurauksena pompotti ennen liikkurin lupaa. Sivulle suora pienen säädön jälkeen.

Kokonaisvaikutelma 10: Tuomari kehui yhteistyötä ja melkein kaikissa liikkeissä luki kommenttina vain ++. Tuomari huomautti mulle, että mulla itsellä on jotain tiedostamattomia maneereja, joilla ikäänkuin tehostan käskyjä. Näitä täytyy myös pohtia. Sanoi että koiraan voimaa vaan lisää, ja koiralle ikää ja kisakokemusta niin hyvä tulee :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti