keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Tiistain treenejä

Tiistaina aamusta juoksaritreeniin. Tehtiin ihan nopea treeni pelkästään juoksaria. Siirrettiin homma korkealle puomille. Päädyin tähän siitä syystä, että nyt kun Juju alkoi juosta madalletulla puomilla myös kovaa, ja aina hitaammalla vauhdilla teki osumia lähes 100%, niin ajattelin että tuhlaan aikaa ja koiran kärsivällisyyttä jumppaamalla nyt madallettua puomia niin paljon. En kuitenkaan halua opettaa Jujulle madalletulle puomille askellusta mihinkään muistiin, koska sitten joudun sen taas rikkomaan korkealla puomilla. Treenit meni hyvin ja aikalailla niinkuin ajattelin. Juju osuu tosi hyvin korkealla puomilla pelkällä alastulolla. Aletaan siirtää tästä sitten hommaa tasaiselta osuudelta lähteväksi jne. Myös käännökset mukana treenissä, ja tänään tuntui että taas joku lamppu syttyi Jujulla tästä asiasta.


Illalla sitten Harriaksaa. Rata näytti tältä:


Alkuun vähän juoksaria, teki huonompia osumia kun omissa treeneissä, ja Harri palkkasi mistä sattui :D nojoo, näitä on vaikea nähdä ulkopuolisen, kun kriteeri on niin tiukka.

Alun takaakierrot onnistui hyvin ja kepeille sylkkärinä vienti onnistui heti ekalla. Lähetys eteen vitoselle meno myös hyvin, 6 rima taisi tulla muutaman kerran (valssin taas hypyn aikana, niin helisee). A ei meinannut koskea, ei millään. Jouduin ottamaan sivuttaisetäisyyttä ja rytmittämään, niin Juju ei osaa mennä Aata vakioidusti, vaan on kiinni mun liikkeessä ja etenemisessä. Pitää alkaa palkata sitä eteen namimaatilla ja ottaa pumpperit säätämään laukkaa ja olla itse paikallaan. Sitten se ei myöskään löytänyt putken 8, ei millään, vaan sinkosi suoraan puomin alta putkeen 9. Sitten kun sain sen putkeen, niin valssilla jäin liikaa rintamasuunta kohti keinua, jolloin kääntyi putkesta väärään suuntaan. Takaaleikkauksella kääntyi oikein, mutta putkea ei vieläkään löytynyt. Harri tuli seisomaan putkien väliin, ja meinasi silti että kaahaa vaan suoraan putkeen 9. Ekaa kertaa pitkästä aikaa jouduin keskeyttämään kerran sen toiminnan kun se jälleen meinasi kaahata putkeen välittämättä mun ohjauksesta. Sitten se alkoi se oikeakin pää löytyä. Jujulla kun jää tuo kaahausvaihde silmään ja oppii salaman nopeasti mistä kannattaa kaahata, niin se ei meinaa luopua siitä ideasta ei millään. Sitten kerran koko alku 1-12 ja tauko.

Tokan kierroksen alkuun tein taas muutaman noita alun toistoja 5-12 pätkiä. Ja se putki!!!! Hankala oli, täytyy ihan todelliseen treeniin pistää tuollaiset. Pimeät putkikulmat ei oo olleet Jujulle ikinä ongelma, eikä nytkään ollut kyse siitä, vaan se vaan päätti, että oikaisee 9 putkeen, kun sinne kuulemma kuitenkin mennään. Saatiin onnistumaan enkä jaksanut hinkata sitä enempää. Sitten 14 hyppyä mietittiin että jos oisi se juoksari, niin tuohon ehkä pitäisi tehdä vastakäännös A ja 14 hypyn välissä, jotta ei menisi hypylle 18. Kepit löytyi oikein taas :D jes! Sitten A, nämä koski joka kerta, koska oma liike. Kertaalle ohjasin keinulle huonosti, niin meni puomille. Juoksutin sitten loppuun, ravasi loppuun mutta koski :D Palkkasin tästä. Meinasi kiivetä itse lelun kanssa puomille, siitä kielsin ja nostin pois. Juju teki tuota aikoinaan keinulla ja keksi siitä palkan tuijottelun keinulla. Eli siis kiipesi keinulle, jäi puoleen väliin painamaan keinun alas, tiputti lelun ja jäi siihen kyttäämään palloa, joka siis tietysti pyöri alas. Huoh. Sitä ei puomille haluta yhtään. Kun rintamasuunta oli oikein, meni myös leijeröiden hypyn 14 oikein keinulle. Keinut oli tosi hienoja!! Persjättö putken ja 21 hypyn väliin, poikkarilla 22 ja 23 ja sitten kilpajuoksua hypylle 25 välistäveto 26 (jonka ekalla ohjasin huonosti ja tuli väärin päin). Loppu perushuttua ja kepit löytyi taas oikein joka kerta! Loppuun vielä nollana loppupätkä 14-29.

Oli kiva rata!

Treeniin:
-kaksi vierekkäistä putken päätä, ja niiden ohjauksen erottelu
-An kontaktin itsenäisyys!!
-rimojen pysyttävä, vaikka valssaisin hypyn aikana
-Alta putkeen, ja An käännökset noin muutenkin!
-oman ohjauksen tarkkuus kuntoon, ei huidota!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti