keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Ei aina voi olla kivaakaan

Viikonloppuna Juju sai vähän pidemmän treenivapaan, kun perjantaina oli niin kiire koko päivän, etten ehtinyt käydä hallilla vaikka piti ja la ja su oltiin reissussa. Juju sai toki leikkia koirakaverin kanssa ja olikin aika puhki kun sunnuntaina päästiin kotiin. Maanantaina sitten oltiin kunnon lenkeillä, mutta en mitään leikittämistä ihmeempää harrastellut. Juju aloitti viimein juoksunsa perjantaina.
________________________

Tiistaina aamulla sitten ryhtiliike ja aamuaksaamaan. Tarkoitus oli tehdä keinua ja puomin 2on2offia ja sitten mulla oli varaplääni jos treenit menee niin hyvin että ne pysyy tosi lyhyinä.

Keinulla otin lopulta vain kolme toistoa. Keinu oli toisiksi korkeimmalla asetuksella. Ekalla vähän hidasti keskellä, mutta sitten teki peräkkäin kaksi tosi hyvää. Meinasinkin ekan hyvän jälkeen jo että lopetan keinun ottamisen siihen, mutta sitten taas päätin ottaa vielä yhden toiston, ja onneksi myös se oli ok. Ei mitään ihan hulluja vauhteja, mutta meni rennosti päähän saakka, se olikin treenin tarkoitus.Puomilla otettiin niitä boksileikin tyylisiä toistoja, useampi ensin namilla palkaten ja sitten lelulla. Ensin otin ihan maasta hyppäämällä, sitten houkuttelin lankulle alasmenokontaktille ja siitä annoin 2on2off käskyn. Teki tosi kivasti. Vaikka ei tässäkään ollut mikään turboahdettu vauhti päällä, niin aika varmasti ja iloisesti teki, joka olikin tarkoitus.

Lopuksi tosiaan otettiin sitten sellaista vauhtiharjoitusta, jolla olisi tarkoitus saada Jujulle ajatusta siitä että vauhdista saa aina palkkaa. Lähetin hetsaamalla putkeen ja kun Juju oli putkessa, juoksin karkuun, ja tiputin lelun niin että juoksi mut täysiä kiinni ja sai hyökätä leluun. Innostuikin tästä kovasti ja juoksi kyllä ihan tsiljoonaa :D Muutenkin sitten tässä leikitin Jujua ja se leikkikin taas ihan hyvin. Loppua kohden vähän ehti väsähtää, mutta saatiin vielä yksi vauhdikas leikki ja siihen lopeteltiin.
_________________________

Tiistai iltana oltiin vielä Männistön Päivin ratatreenissä. Rata oli hauskan oloinen ja vauhdikaskin, mutta myös haastava kontakti-putki erottelujen ja pienten hienosäätöjen takia. Oli taas kohtia, joissa mietin että en tunne vielä koiraakaan yhtään, kun en osaa aina sanoa että miten kääntyy millaisessakin kohdassa, ja välillä koko koira katosi horisonttiin. Rimojakin tuli (väsymystä). Mutta ne plussat sit:

+keppien haku oli super! Haki sekä tiukkaan umppariin että avokulmaan itsenäisesti vaikka vedätin ja yritin ohjata väärin ;) Kepit oli kuitenkin vähän hitaat taas, kun ole sellaisessa kohtaa missä jouduin odottamaan ts. en päässyt juoksemaan karkuun. Pitää tuonne kepeille ottaa taas vaikka puolikkaiden keppien treeniä, että saadaan niihin vauhti takaisin.
+putkesta putkeen haki tosi hienosti ja luki mun liikettä siten että kääntyi putkista myös oikeaan suuntaan vaikka jäin putkien päähän odottelemaan.

ja sitten niitä treenattavia :D

-keppien vauhti hukassa?
-hyppäsi jokaisen An (tosin mietittiin Päivin kanssa, että kun loikkasi jokaisen Aan vain silloin kun meni tavallaan väärin, eli meni Aalle putken sijaan, että annoin varmaan ymmärtää että meni pieleen niin ei tehnyt kunnolla loppua ja himmasi. Kun tein Aata lopuksi yksittäisenä, koski jokaisen toiston hyvin.
-tuntui vähän nihkeältä vauhdin suhteen, vaikka musta se tuntuu siltä lähes aina, että itse voisin päästä vielä kovempaa, ja saa odottaa koiraa...
-rimoja kolisi vähän silloin ja tällöin. Menee kylläkin koiran piikkiin ne, koska tiputti mm. ekan hypyn, jossa aivan täysin suora linja ja jätin ihan riittävän pitkälle.

Juteltiin myös Päivin kanssa pätkät meidän kontakti, tai pikemminkin puomiongelmasta. Sain tähän vähän uutta puhtia kun tuo pysäri on jotenkin tosi puuduttava opettaa. Seuraavalle aksakoiralle en tosiaankaan tule opettamaan pysäriä ollenkaan. Mutta Jujulle kun projekti on aloitettu, niin en aio siitä luopuakkaan, koska siitä ei seuraa kuin se, että mulla on huono pysäri ja sen lisäksi vielä huono juoksari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti