torstai 15. joulukuuta 2016

Ei se määränpää, vaan se matka

Tiistaina illalla leikittiin vielä boksileikkiä kotona. Juju tykkäsi touhata tuon boksin kanssa, sillä alkaa visio hahmottua, jos jos tuolla saisi vähän korjailtua myös tuota asennetta tulevaa puomia ajatellen niin olisi hyvä.


___________________________________

Keskiviikkona oli Jujulla vapaapäivä :)
___________________________________

Torstaina aamulla mentiin hallille. Halusin kokeilla keinulle sitä namialustaa keinun päähän. Mukana oli vähän koiran pateeta, joka pysyi näppärästi keinulla olevalla namialustalla eikä levinnyt ympäriinsä, ja namialusta oli keinussa kiinni sinitarralla.


Kuitenkin tosi nopeasti huomasin, että nyt taas kriteerin epäselvyys aiheuttaa tosi paljon vapinaa keinulla. Kun tuon namialustan sijoitus laudan päässä ei oikeastaan rohkaissut yhtään siihen 2on2off asentoon keinun päähän, niin palkkasin ihan väärästä asiasta. Olen keinulle siis ajanut sisään myös sitä asentoa sinne päähän, koska olen ajatellut sen olevan selkein Jujulle. Muuten mulla on joka kontaktilla oma suoritustapa, ja Juju ajattelee muutenkin aivan liikaa oikein tekemistä, niin se sekoittaa koirarukan päätä entisestään. Niin kokeilin sitten niin, että laitoin sen namialustan keinun päähän maahan, eli namin sai, kun keinu oli maassa, ja samalla tuli automaattisesti 2on2off asento myös. Tämä toimi ihan kivasti, ja itseasiassa sitten kun nostin keinun pykälän ylemmäs (tätä ei videolla), niin sain pihalle yhden tosi hienon keinun, jossa Juju meni vauhdilla päähän asti ja palkkauskin osui nappiin. Tuossa matalassa asennossa tuon keinun lankku ei osu myöskään ylösmenossa maahan, joten se on vähän epävakaa, kun Juju juoksee sille, jo siis ylösmenovaiheessa. Videoltakin kun katsoo, niin lankku heilahtaa myös ylösmenopäässä, ja tuntuu että tämäkin lisää osaltaan tuota keskivaiheen tassuttelua. Voisin alkaa treenaamaan tuota kokonaista keinua vaan tuolla korkealla, missä toinen pää ottaa maahan kiinni, ja sitten bang gamea pelata matalammalla versiolla.

Puomille ei pitänyt tehdä mitään alunperin, mutta päätin kuitenkin kokeilla sitä boksipeliä myös puomilla. Ideahan tuossa on Jujulle varsin tuttu, koska tätä on treenattu jo kauan aikaa sitten sen kanssa. Joten uskalsin sitten ottaa tuota leikkiä myös puomille. Ja sehän meni kivasti kyllä, palkkasin namilla ja lelulla vaihdellen.

Tein näiden välissä vähän takaakierto-persjättö harjoituksia myös ihan yksittäisellä hypyllä. Tein ensin ihan minirimalla, mutta nostin sitten riman 50cm kun tajusin, että mulla menee ohjausajoitukset ihan poskelleen, kun tuon hypyn hyppääminen ottaa normaalisti sen verran aikaa. Haluaisin Jujulle todella itsenäiset takaakierrot, ja haluan että se osaa tehdä ne kaukaakin itsenäisesti, ja että se lukitsee ne hyvin ja varmasti. Lisäksi haluaisin että pystyisin saksalaisessa liikkumaan jo siivekkeen yli kun Juju ponnistaa, että saan persjättöön enemmän aikaa. Nyt tilanne on se, että radalla Juju on niin liukas ja sähäkkä että ehtii kääntyä vielä pois hypyltä melkein ponnistusvaiheessa, jos lähtee mun liikeen perään.

Tässä yksi aivan loistava esimerkki jossa saksalaiset on sen näköisiä kun niiden pitää mun nähdäkseni olla. Saksalaiset alkaa kohdasta 1:16.


Lopuksi leikitin Jujua kahden lelun leikillä. En oikein tiedä millä saisin Jujuun viljetyä vähän enemmän taisteluoravaa tuon lelun kanssa leikkimiseen. Se ei oikein vieläkään leiki niin kuin haluaisin, toki olen sen jo hyväksynyt, etten se tule koskaan leikkimäänkään raivoisasti repien, mutta vähän saisi olla aktiivisempi kyllä. Nythän se tekee sellaista, että jos leikitän sitä, ja annan voittaa, se vain ottaa lelun ja menee maahan lelu jalkojen välissä(tai riippuu, joskus juoksee ensin lelu suussa kierrosta kentän ympäri). Se ei itse tuo sitä mulle takaisin, tuo kyllä kun houkuttelen. Mutta saisi olla tosiaan aktiivisempi. Otin kahden lelun leikkiä, ja siinähän se kyllä aina vaihtaa lelua mun kanssa leikkiin, että sinällään ei ole sellainen lelujen hautoja, mutta aina kun annan sen voittaa, se vain tiputtaa lelun ja jää sen kanssa makailemaan, kunnes taas heiluttelen toista lelua. Sitten kyllä syöksyy taas mulla olevaan leluun kiinni. Mielestäni leikki jossain kohtaa paremmin kun nyt....täytyy vaan palautella varmaan tuota kahden lelun leikkiä ja vahvistaa sitä. Myös jos houkuttelen sen tyrkyttämään mulle lelua, se vain hyppää vasten ja ikäänkuin tiputtaa lelun mulle, eli siis heti kun tarjoaa sitä mulle, niin luopuu siitä. Tiedän kyllä että se tykkää enemmän saalistaa heitettyjä leluja ja tykkää enemmän sen tyyppisestä leikistä, mutta haluaisin että osaa myös taistella lelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti