perjantai 30. joulukuuta 2016

Miten meni noin niinku omasta mielestä.

Meidän vuosi 2016 oli seuraavan näköinen:Harrastus saavutukset:

-agissa kisaikä ja sen myötä kisavalmiiksi kouluttaminen esteosaaminen ja ohjaajan osaaminen
-TopTeam haku ja sinne pääseminen

-tokossa ALO luokan liikkeet saatiin koevalmiiksi, ja saatiin myös rakennettua ehjä koesuoritus
-treenattiin paljon porukassa, ja saatiin onnistumisia häiriötreeniin sitä kautta. Muistan elävästi ekan kerran tokotreeneissä kun oli muitakin samalla kentällä. Juju ei voinut ymmärtää miten ne voi olla samaan aikaan siellä. Agissa oli tottunut treenaamaan yksin. Tämä lähti sujumaan tosi hienosti

-paimennuksessa flänkkien avaus ja hakukaaret onnistuttiin saamaan tutuilla lampailla kuntoon. Poispäinajoa aloiteltiin ja siinäkin saatiin jo hyviä onnistumisia.

-metsäjäljellä uurastettiin tänä vuonna ja päästiin pisteeseen jossa jäljet on vajaa 1km pituisia ja ekat kepitkin on nostettu. Juju jäljestys on varmaa ja tosi tarkkaa, jälkimotivaatiota tarvitaan lisää ja kokemuksia erilaisista pohjista. Myös janatyöskentely on ottanut varsin hienosti tulta alle, ja tuntuukin että jana on Jujun mielestä jäljen paras osa. Samalla systeemillä alan ajaa keppien avulla jälkimotivaatiota sisään keväällä.Siinä meidän pääasialliset lajitreenit. Lisäksi Juju oppi että uiminen on _ihanaa_ ja oppi myös uimahypyn laiturilta ja nyt jo suht korkealta. Myös erilaisia temppuja opittiin liuta, ja niiden kanssa jatketaan hamaan tulevaisuuteen. Juju myös oli ekaa kertaa moottoriveneessä. Se oli myös eka kertaa hoidossa vieraassa paikassa muutaman yön, ja hienosti (mutta liian lepsusti) oli mennyt ;) Ollaan myös harjoiteltu tulevaa eläkeläislajia rallytokoa omin nokkinemme ja esim. oikean puolen PA ja seuraus alkaa sujua :)


Kisa saavutuksia:

Kisauran tai -urien korkkaus oli suurin saavutus tälle vuodelle. Koettiin myös paljon onnistumisia, etenkin agin parissa meno oli melkoista:

AGI
-kisavalmius ja ikä -> kisaura "poks"
-ykkösluokassa 4 kisaa, kolme nollaa, kaksi LUVAa ja SERT (sijoitukset oli kaksi kakkossijaa ja yksi kolmossija)
-nousu kakkosiin!
-tehtiin myös muutamia tosi hienoja hylkyjä ja opeteltiin kisarutiineja
TOKO
-koevalmiiksi treenaus
-koe suorituksen pakettiin kasaus, ehjä ja kokonainen suoritus
-sosiaalisen palkkauksen opettaminen
-ALO luokan korkkaus, jossa koe meni tosi hienosti, omasta mokasta II-tulos 158p. Kokeessa kaikista yksilöliikkeistä 9-10 mutta paikallamakuun ennakointi ja siitä seurannut lisäkäskytys nollasi paikkiksen.PAIMENNUS
-uskallettiin avata kisaura. Tulos oli disk. mutta mielestäni tasoon nähden tehtiin mitä voitiin. Olosuhteet oli ekoille kisoille kokemattoman koiran ja ohjaajan kannalta aika vaikeat.
Jujun terveys:
Alkuvuodesta sattui meille olkijalka-episodi, josta kirjoitinkin koostepostaukset 1. ja 2. Tämä pisti treenit ja tavoitteet jäähylle noin 5kk ajaksi, kun vaan joka lenkillä toivoin että saan vaan Jujun edes terveeksi siten että se kykenee olemaan iloinen ja kävelemään normaalisti ja kivutta. Lopulta episodi otti tosiaan tosi kauan aikaa, mutta samalla nyt jälkikäteen se tuntui lyhyeltä. Vaikea muistaa miten paljon tuli jalkaa paketoitua, pestyä hoidettua ja pelkästään sekin että Juju nukkui yönsä melkein 5kk kauluri päässä :(

Muutoin Juju on ollut terve. Vähäisiä vatsaoireita lukuunottamatta muuta ei ole ollut.

Meidän saavutukset muuten:
-viime vuoden lopulla olin aika epävarma osaanko ollenkaan kouluttaa tuota herkkistä, mutta vuoden aikana me ollaan kasvettu yhteen hyvin. Oon alkanut ymmärtää Jujua ja ottanut opiksi niistä alun virheistä, joissa laitoin Jujun liian koville liian nopeasti. Tuosta ollaan menty aivan hirmuisesti eteenpäin ja yhteistyö on saanut ihan uudet mittasuhteet. <3 Juju on maailman paras pikkumusta. Sen peruskoulutus on ollut tosi mielenkiintoista ja palkitsevaa ja se onkin nykyään jo niin helppo koira arjessa ettei parempaa voisi toivoa.


Ihanaa Uuttavuotta kaikille mukana kulkijoille, ja kiitos ihan kaikille ihanille treenikavereille ja tukipylväille, kun ootte jaksaneet parantaa maailmaa meidän kanssa ja keskustella koirista vaikka maailman tappiin :)

Meidän vuoden 2017 tavoitteita mietin sitten joskus myöhemmin, ehkä jo ensi vuonna ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti