torstai 1. joulukuuta 2016

Work it

Maanantai vietettiin leiristä palautuen, mutta tiistaina aamusta oli sovittu tokotreffit Johannan ja poikien kanssa.Jujulle ensin boksi treeniä 2on2off puomia ajatellen. Mukavasti haki kontaktille. Palkka oli noin 5m päässä puun takana piilossa. Hyvin toimii tuo piilopalkka, ei jää jumiin sen kanssa kun ei nää sitä, ja silti se vetää fokusta eteenpäin. Toiset toistot oli jo hyvinkin sen näköisiä mitä haluan, eli täysillä boksille, jarrut lukkoon ja kontakti, ja nopea vapautus, muttei itse itseään vapauttaen :)

Ohjattu: Sitten ohjatun muistuttelu viime treeneistä. Ekalla kerralla tosi hienosti katsoi liikkuria kun vei kapulat, molemmat vilkaisi "missä" vihjeestä. Lähetin ekalla viennillä ensimmäisenä viedylle kapulalle (vasen) kun tuntui että kuitenkin vähän jumi oikeaan jälleen. Lähti vasempaan niinkuin piti, törmäsi matkalla tötsään, mutta ei tästä hämääntynyt. Hienosti. Palkkasin vauhdista. Tokalla kerralla ei meinannut luopua ekaksi viedystä (oikea) millään, piti taas näyttää liikkuria missä? vihjeen aikana, kun ei meinannut millään ymmärtää mitä pitää katsoa. Lähetin sitten vasuriin taas, kun jumitti oikeaan. Haki kyllä hyvin, mutta tunsin oikein miten veto oli oikealle kapulalle. Jos siinä oikeassa on :)

Ruutu: paikan hakemista jälleen. Ensin namialustalle muutaman kerran lähetys, ekalla haisteli, kutsuin pois. Namialusta oli läpinäkyvä ja pieni, niin ei oikein erottunut. Huomasi kun jätin namin, joten sitä etsiskeli. En kuitenkaan haistelua halua ruudussa. Sitten ilman alustaa, jäi monella yrittämällä liian eteen, korjauskäskyllä haki taaksepäin, ja palkkasin näistä. Yritti hakea paikkaa kuitenkin. Kaksi kertaa haki ulos ruudusta, näistä palkkasin toisen kun haki hyvin paikkaa kuitenkin, toista en palkannut, kun haki toisella korjauksella vielä taaemmas pois ruudusta :D Saatiin muutama tosi hyväkin :) Toiselta sivulta lähetin suoraan lelulle.

Jäävät: oli se istuminen vaikeaa taas. Nyt autoin kropalla myös, koska lähti kokoajan perään, eli lähti ilman lupaa mukaan. Annoin tarjota seuraamista, mutta en yhdistä vielä käskyä tähän, kun en halua seuraukseen paineita nyt yhtään, kun juuri on saatu sitä kivemman näköiseksi. Myös peruuttelemalla tein. Pitää tuota liikkeestä istumisen tekniikkaa tehdä ihan erikseen vielä. Kuunteli hyvin.

Tokotreffeillä pakkasta oli lähes -10astetta. Tuo alkaa olla maksimi Jujun kanssa, kun kokoajan on liikkeessä niin pystyy tehdä, mutta yhtään ei saa paikalleen jäädä :)
____________________________

Ke oli vapaapäivä töistä, joten aamulla hallille aksailemaan. Tarkoitus oli ottaa tekniikkaa madalletulla keinulla ja lisäksi niitä saksalaisia ja takaakiertoja noin muutenkin.Madallettu keinu: keinu oli ihan baby korkeudella. Videolta vasta huomasin kuinka paljon taas autoin liikkeella, pitää tuota pitää silmällä. Loppu kohden kokoajan parempi, ja joka kerta nyt myös pysähtyi. Muiden treenien jälkeen otin vielä muutaman toiston ikäänkuin muistutteluna, ja silloin teki tosi hienon ihan viimeisenä!

Keppien avokulma rengas vaikeutuksella: tällainen kombo sattui olemaan kentällä, joten sitä halusin kokeilla. Oli yllättävän helppo, meni joka kerta oikeaan väliin kepeillä. Mutta nyt kun olen oikein alkanut kiinnittää huomiota asiaan, niin myös tässä autan kauheasti liikkeellä, ja Juju reagoi siihen.

Saksalaista ja takaakiertohässäkkää: tässä näkyi erittäin hyvin meidän ongelma näissä nenästä vedettävissä ohjauksissa. Juju tulee näennäisesti lähelle ohjauksissa, muttei ole läheltä ohjattavissa, eli ei ole kädessä kiinni. Hakee tosi voimakkaasti seuraavaa estettä, ja se on siellä minkä näkee ekana. Hyppykuvio joka kentällä oli, paljasti tämän asian hyvin karusti. Sitten harjoiteltiin. Palkkasin ihan vaan käteen heti kun kääntyi oikein, ja aluksi ihan vaan siitä että kääntyi. Aluksi palkkasin pallolla mutta nopeasti vaihdoin naruun, jotta tulee kunnolla palkattua kädestä. Tuommoiseen voisi jossain kohtaa ottaa ihan kädestä namipalkkaustakin. No kun lähti sujumaan, niin saatiin lopulta myös yhdistettyä pari takaakiertoa ihan nätisti.
____________________________

To aamulla mentiin myös hallille tekemään aksajuttuja. Tarkoitus oli tehdä fyysisesti aika kevyt treeni, ei hyppyjä, eikä jyrkkiä kontakteja tms.Madallettu keinu: tässä oli lähinnä tarkoitus ottaa vain muutama toisto, jotta muistuu eiliseltä. Ja tässä tekikin tosi kivasti. Ensin pari kertaa palkka oli edessä piilossa, ja koitin nyt etten juokse liikkeellä edelle, ettei jää siihen kiinni. Hyvin teki, ja otettiinkin vain muutama toisto, kun jätettiin siihen heti kun tuli tosi hyvä toisto.

Lankulla juoksutus: tässä olen nyt pohtinut tuota pysäripuomia ja tehnyt sille toiminta suunnitelmaa. Jujun puomihan ei ole milläänlailla kamalan huono tms, vaan se vain on hidas ja selvästi sen takia, että Juju arpoo kriteeriä. Oon ollut itse tosi suurpiirteinen tämän kanssa, ja opettanut puomin alusta lähtien vähän sinnepäin, joten nyt sille siis pitää tehdä jotain. Olen nyt aloittanut boksilla ihan uudestaan tuon 2on2off treenin, ja se alkaa tuottaa tuloksia. Pystyn lähettämään Jujun aika kaukaakin boksille, ja se menee sinne kovaa ja jarruttaa äkisti. Nyt sitten prosessin toisena osana on opettaa Juju juoksemaan lankulla. Eli sitä tehtii tänään. Alkuun oli tosi vaikeaa niinkuin osasin odottaa, eli kovasti odotti pysäytyskäskyä. Sain vähän houkutella, jotta alkoi oikeasti juosta, eikä katsonut mun liikettä niin paljon. Ensin palkkasin narupallolla, mutta se oli vähän liian "hidas" lelu, joten otin sitten ihan pelkän pallon. Paransi joka toistolla. Tällä treenillä on tarkoitus se, että Juju ymmärtäisi, että nousevalla ja laakapinnalla saa juosta kovaa ja pysäri tulee vasta laskevalle pinnalle. Koska on välillä puomilla alkanut arpoa myös tätä asiaa. Eli kun alan ottaa pysäriä lankulle, otan sen välittömästi vain hiukan laskevalle pinnalle. Mietin tosi kauan teenkö tällä hallaa sille pysärille, mutta kyllä sen täytyy se nyt oppia erottelemaan. Ja kuitenkin haluan että juoksee kovaa ja itsevarmasti puomilla anyway.
Kamerasta loppui akku, joten en ihan kaikkia vaiheita saanut videolle, ja itsekin tiedän että Juju juokseen vielä puomilla aika pompottaen, mutta tätä on juurikin tarkoitus parantaa. Viimeiset toistot kuvasin kännykällä, niissä näytti homma jo ihan kivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti