torstai 23. helmikuuta 2017

Torstai on toivoa täynnä

Kliseisempää otsikkoa en tähän hätään keksinyt.

Keskiviikkona oli lenkkeily päivä, vaikka illalla oli aika kaamea keli, niin käytiin silti mukavat rennot metsälenkit ja palauteltiin siten huolella. Jujun mielestä kaikki tämmöset aivottomat päivät tuntuu olevan turhia, mutta tyytyi kuitenkin järsimään luuta illalla kun muuta aktivointia ei tarjottu. Mun mielestä harrastuskoiralla pitää olla ihan kunnon vapareita, me on menty systeemillä kaksi kokonaan treeni vapaata viikossa, yksi kevyemmän treenin päivä, ja neljä varsinaista treenipäivää. Lisäksi Jujulla on yksi kokonaan "ei tehdä mitään" päivä kuukaudessa, jolloin se ei edes lenkkeile. Oon kokenut että näin se tekee treeneissä aina täysillä, eikä oo mitään yli viritetty vieteri, mutta että energiaa piisaa.


Tästä tuli mieleen että mehän ei lenkillä juurikaan harrasteta minkään heittelyä. Ei pallon eikä kepin eikä minkään muunkaan, vaan lenkit on lenkkejä. Juju kulkee irti, ja haastaa silloin tällöin mua kyllä leikkimään ja joskus juoksen sen kanssa kilpaa, mutta ei me heitellä lelua lenkillä. Fyssari kysyi multa, kun kuuli, että Juju kulkee aina irti, että käydäänkö me sitten ihan ravi lenkeillä erikseen, tai että saanko mä sen ihan rauhassa ravailemaan ollenkaan. Jujuhan itseasiassa on lenkillä hyvinkin rauhallinen, ei se juurikaan ryntäile tai kaahaa, muuta kuin korkeintaan lenkin alussa, ja joskus kun leikittää. Kaverien kanssa kyllä rallaa pitkin pusikkoa, mutta kahdestaan kun mennään niin kyllä se suurimmaksi osaksi lenkillä ihan rennosti ravailee. Eli ei käydä erikseen ravi lenkeille. Kesällähän me tehtiin kyllä ravilenkkejä sekä pyörällä, rulliksilla, että juosten, mutta se onkin asia sitten erikseen vielä :)
______________________________

Torstaina pitkästä aikaa tokoilemassa (niinkuin silleen treenisuunnitelman kanssa :D ) hallilla. Saatiin jälleen koko halli itselle, koska ihmeelliset treeniajat. Totesin, että koska tulin ilmoittaakseni Jujun ALO kokeeseen parin viikon päähän, niin sitä varten varmaan tarvis vähän treenata :D

Teemana oli seuraukseen lähdöt, ja vähän seurauskin, ja luoksarit. Eniten ongelmia viime kokeessa oli luoksetuloissa (hitaat ja epävarmat, vinot PA) ja seurauksessa, varsinkin niissä lähdöissä. Sitä vasten kaukot oli perfect, paikkis perfect. Jäävässä nytkähti liikkurin käskystä, mutta ei mennyt. Kapulaa vähän liikutti. Kehään meno oli vaikea (keskittyminen, kontakti) josta osittain johtui myös seurauksen ongelmat. Eli joo, kai sitä tarvis vähän treenatakki.Seurauksessa tehtiin lähtöihin erilaisia keskittymistehtäviä. Virittelin aina "otetaan seuraa" jonka jälkeen pidettiin taukoa, ja sitten seuraus käsky, ja liikkeelle. Kokeilin myös, kummalla jalalla kannattaa lähteä. Ei oikeastaan ollut kauheasti puolieroja, Juju on tiukasti kiinni vasemmassa jalassa, oikean liikkeen mukaan ei lähde kovin kevyesti. Mutta suurempi ongelma oli käskyjen rytmittäminen, kun sanoin "seuraa" paikallaan, nytkähti joka kerta, välillä nousi seisomaan, tai korjasi perusasentoa. Lähti hyvin mukaan joka kerta kuitenkin, ja asenne oli myös parempi toisto toistolta. Myös täyskäännökset oli ihan ok, ottaen huomioon, ettei niitä ole nyt taas tehty. Tykkäsin Jujun tekemisestä, se ei lannistunut, vaikka ei palkkaa heti saanut. Toki nuo nykimiset käskyn aikana saisi jäädä pois, mutta Jujun kohdalla sallisin mieluummin pientä keulimista, kuin laamailua. Seuraus tuntui ja näytti kivalta, naksuttelin oikeasta asenteesta. Muutaman kerran karkasi palkalle selän taakse ennen lupaa, näissä en sanonut mitään, vaan odotin että korjaa itse. Skarppasi hyvin.

Luoksarit oli super hyviä. Kaksi juoksua liivissä roikkuvalle lelulle, sitten yksi eteen asti (joka oli hienoin ikinä), ja vielä yksi lelulle. Aivan huippua, että ollaan saatu tuohon nyt jotain uutta potkua. Eihän se vieläkään ole se tulisin esitys, mutta ihan käypä pilkun viilaus tokoon mun mielestä. Eteen oli vähän vino, mutta se ei ole ihme sekään. Estehypyssä palkkasi jalkojen välistä maassa olevaan leluun kaksi toistoa. Nämä myös ok. Matka oli yli pitkä ja niin oli hyppykin :D

Oli tosi kivat ja hyödylliset treenit. Oltiin toko kentällä yhteen soittoon 15min, ja se on aivan maksimi, mitä Jujun kanssa pystyy tekemään. Videossa on oikeastaan kaikki toistot, eli varsinaista treeniä tuli vajaa 3min, loppu oli leikkimistä. Ja hyvä niin. Kehään tulo ei näy videolla, mutta sekin oli tosi hyvä. Aion ottaa Juju irrallaan kehään seuraavalla kokeessa, sen on silloin pakko keskittyä.

Treenaa ennen koetta:
-eteen-sivulle perusasentoa
-eteen asentoa läheltä (palauttelee mieleen suoruutta)
-kapulaa pitää ottaa (vaikka ilta hömppänä kotona?)
-yksi treeni porukassa, että saataisi häiriötä ja liikkurin käskyjä. Ja paikkamakuun.
-luoksareita vielä sekä läpijuoksuna että muutama eteen (ainakin yksi kokonainen liike ennen koetta)
-seurauksen naksuttelua

Mutta vaikka tokoilu oli kivaa, niin Juju pääsi vielä tekemään muutaman juoksarilankun palkaksi. Ja voi että miten se olikaan iloinen. Ja teki aivan superisti hienosti. Osui jokaisella, tehtiinköhän 8 toistoa. Lankut oli putkipainojen päällä, ja tällä kertaa otin ne tuosta alumiinisesta puomista, niin lankut eivät joustaneen Jujun juostessa. Laukkasi hyvin ja reippaasti, otti varmasti kaikki osumat, ja selvästi mietti jalkojaan. Toiselta puolelta oli hitaampi, ja kerran kun hölkkäsin mukana, jäi osuman jälkeen pyörimään ennen kuin meni maatille. Mutta kaikenkaikkiaan tosi hienosti! Tästä ei tietty tullut videota kun en jaksanut virittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti