tiistai 7. maaliskuuta 2017

First things first

Viikonloppuna nautittiin aurongosta ja lenkkeiltiin ahkerasti. Sunnuntaina myös Temppu-kissa pääsi ekaa kertaa ulkoilemaan tänä vuonna, turvallisesti valjaissa. Juju oli mukana henkisenä tukena. Temppu on jo about 14vuotias kissaherra (joka on tullut mulle ns. rescuena, joten ikä on arvio :) ) joka on 200% sisäkissa. Nytkin sitä lähinnä ällötti kaikki muu paitsi auringon paiste, mutta olin iloisesti yllättynyt, että se kykeni kuitenkin nauttimaan ulkona olosta, ja ihan oma aloitteisesti joka tassutteli hiukan lumella. Yleensähän meidän ulkoilut päättyy jo ulko-oven edustalle rappusille, kun siinä on paras auringon paiste, eikä siihen tuule :D Viime vuonna pääsi vasta huhtikuussa, kun maaliskuussa oli vielä liian kylmää. Tempun ulkoilu kesti huimat 5min, jonka jälkeen se ilmoitti että sisälle ja heti. Tuli ilmeisesti vilu. Illalla huollettiin taasen :)


_____________________________

Maanantaina aamulla sitten hallille, ja suuri päivä koitti, siirrettiin juoksarin mattohommat puomin alastulolankulle. Tarkoitus oli aluksi madaltaa puomia, ja siirtää harjoitukset ensin sille, mutta koska puomin madallus ilmna apua oli tosi vaikeaa, enkä päässyt kentälle missä olisi ollut smartin helpommin madallettava malli, niin luovuin ajatuksesta ja siirsin maton suoraan täyskorkean puomin lankulle. Jälkikäteen itseasiassa mietin, että onkohan mun edes järkevää tehdä ollenkaan madalletulla puomilla noita harjoituksia. Juju kun ei ole enää pentu, se on tehnyt jo täyskorkeaa puomia, eikä pelkää sitä tai aristele. Ja mä oon nyt periaatteessa tehnyt nuo madalletun puomin harjoitukset noilla putkipainojen päällä olleilla lankuilla, kun on päässyt juoksemaan yhdistelmän läpi. Madalletun puomin askellus on kuitenkin vielä poikkeava täyskorkeasta puomista, ja koska Jujulla on ymmärrys kyllä asiasta, niin en varmaan tee mitää katastrofaalista virhettä vaikka siirtäisin homman suoraan täyskorkealle puomille, ja siinä takaperin ketjuttaen siirtäisin lähtöpistettä kauemmas.

Noh, joka tapauksessa, tällä kertaa tehtiin näin. Tein 2 settiä, joiden välissä tauko, ja setissä aina about 10 toistoa. Namimaatti oli noin 3m lankun perässä suoraan. Aion kyllä jo heti ensi kerrasta ottaa hypyn tuohon väliin ainakin osaan toistoista. Se helpottaa fokusta eteen kuitenkin ja ajatus mulla onkin, että Juju hoksaisi että puomin suoritus on puomi + sen jälkeen tuleva este, oli se sitten sijainniltaan missä vain. Alkuun muutama toisto maasta sivusta lankulle hypäten, mutta koska ne sujui heti täydellisen hyvin niin otin Jujun suoraan lankulle, ja siitä alas. Ei välttämättä olisi tarvinnut ottaa vielä noin kaukaa lähestymisiä, mutta näin tällä kertaa. Ekan setin hommat oli super, tokan vähän sinne päin. Alkoi ottaa vähän laukan tyylistä tuolla vikalle askeleelle, ja se vähän sekoittaa niin että osuu ihan maton yläreunaan. Toki sekin on hyvin kontakti alueella, mutta kuitenkin kriteerinä tässä kohtaa on osua joka kerta matolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti