torstai 30. maaliskuuta 2017

Treeniolosuhteet kohdillaan

Tiistaina oli Jujulla aikalailla rauhallinen päivä, lukuunottamatta aamulenkin yhteydessä ollutta pientä juoksaritreeniä. Mutta keskiviikkona ajeltiin sitten jälleen Somerolle. Marika jengeineen oli reissussa (kadehdittavalla paimennusreissulla tietty), ja Kaisla oli lomittamassa Woollandiassa niin piti sitten meille treenit. Treenit oli ekaa kertaa tänä vuonna toisessa pikkuaitauksessa ulkona, eli erilaisissa olosuhteissa kun tähän asti.

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me
Olin saanut Marikalta ohjeistusta että tehdään poispäinajoa ja sisäflänkkejä pääasiassa, keskitytään stoppien täsmällisyyteen ja rauhallisuuteen. Ekalla kierroksella nämä tavoitteet jokseenkin toteutuivatkin. Aloitin ihan suoraan ajamaan tarhan portilta. Ajoin laumaa pikkutarhassa edes takaisin, ja aina päädyssä lähetin irrottamaan, ja sitten taas poispäinajoa. Lampaat oli taas aika ihmiselle tulevia, joten tarkkana sai olla sisäflänkkien kanssa, että sai pidettyä lampaat pois multa. Jujulla aukesi sisäflänkit tosi hienosti ja teki rennosti. Ajo jännitti paikoin, ja muutamia kertoja maltti loppui, ja ryntäsi, mutta noin yleisesti tosi kivasti meni. En itse menettänyt myöskään hermoja niin helposti, ainoastaan jos ei flänkkikäskyllä lähtenyt sivulle vaan ryntäsi suoraan kohti, siitä annoin palautetta reilummin. Muuten käskin vaan suoraan maahan. Osasin myös loppua kohden ennakoida näitä vähän.

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me

Tauolla kahviteltiin ja päivitettiin kuulumiset.

Tokalla kierroksella Juju oli keskittyneen oloinen. Näin jälkikäteen ajateltuna vähän tylsää oli, että itseltä paras kärki keskittymisestä hävisi jonnekin kahvitauolle, ja olin vähän epäreilu Jujulle. Sillä seurauksella kaaret ei ollut yhtä hyviä, kun Juju musta varmasti huomasi ettei homma ollut 100% hanskassa. Mutt ajoi edelleen hyvin, ja sai jopa mun jaloista lampaat liikkeelle muutaman kerran. Jos tarjosi flänkkiä ja käänsi päätä pois, omalla sijainnilla ja naksuttelulla houkuttelin kääntämään katseen lampaisiin. Ja tällä kertaa lampaat oli myös tosi kevyitä, väistivät jo koiran katsettakin. Sinällään tosi hyvä, saatiin hyvää itsevarmuutta, kun lampaat väisti niin hyvin. Huomasin myös että nyt suoralla Juju jo ajaa ihan kivasti, mutta sitten kun ajaakin tavallaan sivusuunnassa muhun nähden, niin siinä helposti pettääkin pokka kun luulee että karkaavat. Saatiin edelleen kivoja sisäflänkkejä.

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me
Jujun treenien perään sain vielä kokeilla Kaislan koiran Ilpon ohjaamista lampailla. Ihan huippua oli saada kokeilla vieraan koiran ohjaamista, ja varsinkin kun Ilpo on niin eri tyylinen kuin Juju. Ilpolla on tosi vahva ajo, ja se ajaa tosi suoraan, mutta sitten sillä tökkii kaaret silmän käytön takia. Jujulla tuntuu olevan nyt vähän toistepäin. Ilpolla oli myös suomeksi käskyt, niin sinällään helpotti rattiin hyppäämistä. Lyhyt pätkä tehtiin, mutta omasta mielestä meni ainakin aika kivasti!

Photo: Kaisla edited by me

Photo: Kaisla edited by me
Puhuttiin myös paljon tulevista kesälampaista ja niiden paikasta jne. Meijän lampaat tulee aika pienelle pläntille, pläntin koko on reilu puoli hehtaaria, joten siinä ei mitään pitkiä tuplahakuja tehdä :D mutta puhuttiinkin juuri siitä, että periaatteessa me kuitenkin pystytään treenaamaan siinä juuri nyt meille tärkeitä asioita, malttia, irrotuksia, poispäinajoa, häkityksiä, eläinten lähellä olemista ja niiden työntämistä. Ei siihen kummempaa jaardia tarvita. Ihan innolla odotan lampaita jo, ne tulee vasta viikolla 21, kun ruoho on jo kasvanut ja maa sula.
________________________________

Tänään aamulla lenkin yhteydessä käytiin vielä kivipuomilla juoksemassa. Koutsilta tuli hyvä huomio, että oon tehnyt tuolla kaikki toistot koira vasemmalla puolella, joten nyt korjattiin tämä tilanne. Ja haastetta siitä vähän tulikin, mutta kaikki osumat oli reiluja ja kunnollisia silti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti