keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

workworkworkworkwork

Tiistai aamuna uudelleen aksaamaan. Tällä kertaa oli tavoitteena tehdä vain muutamat juoksupuomi harjoitteet ja sen jälkeen tehdä niitä vauhtiharjoituksia. :)

Juoksaritreenit oli ihan ok. Ei parasta antia, mutta ihan ok kuitenkin. En päässyt kolmos kentälle (alumiininen puomi) ja en jaksanut alkaa väkertää rasittavan metallirunkoisen periksi antavan lankun alle mitään tukisysteemejä, joten tehtiin maassa olevalla lankulla. Ensin lankun perään laitoin esteen ja sen taakse namimaatin, jotta heräteltiin aivot :) ja kun tämä sujui niin vaihdettiin putki-lelupalkka yhdistelmään puomin lopuksi.


Ihan hyvin teki molemmilla tavoilla. Vähän pitäisi nyt saada varmaan jotain vaihtelua tuohon ettei ala puuduttaa sekä itseä että koiraa. Pikku hiljaa oon kypsytellyt myös ajatusta viedä homma madalletulle puomille... kuitenkin ehkä teen vielä muutamat treenit sillä alumiinipuomilla putkipainojen päällä vauhtia ottaen, jotta saadaan osumia enemmän. Tein myös eilen lenkillä pelkällä matolla eteenlähetystreeniä niin että heitin pallon ja sain juosta maton läpi perään. Muutaman selkeän hutin jälkeen hoksasi idean, ja kun tänään treenin lopuksi otin muutaman tämmöisen, teki ne virheettä, ja vika vielä superilla takajalka osumalla. Eiköhän se siitä, rutiinia ja toistojahan tämä vaatiin aivan hirveästi. Siksi mietinkin, että kuinka kauan on järkevä kykkiä pelkillä lankuilla. Se kun ei valmista tavallaan tulevaa puomia ajatellen kuitenkaan, kun siellä askellus muuttuu niin radikaalisti. Että tavallaan turha luoda lankulle sitä täydellistä 100% samanlaista osumisrutiinia, koska joutuu muuttamaan sitä kuitenkin siirrettäessä puomille.

Vauhtirinki sen sijaan oli kivaa :) Tehtiin erilaisilla ohjauksilla, ja Juju ei tainnut tehdä virhettä ohjauksen suhteen kertaakaan. Yksi rima tuli ihmisnuolta harjoitellessa, mutta se oli lähinnä oman sijoittumisen vika. Tuli mieleen vikoista kisoista, että ihmisnuolella olisi alussa päässyt ihan tosi helpolla, mutta se ei ole meille kovin vahvaa settiä, enkä ole oikeastaan harjoitellut sitä ollenkaan. Tässä oli myös puolieroja.


Myös jarruttavissa valsseissa oli puolieroa, vasemmalle kääntyessä tuppasi vähän venymään käännös.
_______________________________

Keskiviikkona oltiin sovittu tokotreffit hallille. Halusin tehdä tosiaan häiriönä kehääntuloa, ja sitten niitä jääviä. Lisäksi tehtiin luoksaria (kun nyt vihdoin uskallan sitä treenata) ja perusasentoa.


Kehääntulot oli tosi hienoja. Juju tuli lähinnä seuraten, vaikken varsinaisesti sitä vaatinutkaan. Ainoastaan kehän portilla olleet tunnarilaatikot oli mielenkiintoisia, mutta kyllä niistäkin luopui heti kun vaan mentiin. Pitääkin sitten kokeessa muistaa tuo, etten jää mukaan siihen jumitteluun, jos jää ihmettelemään jotain, vaan pyydän luopumaan ja jatkan matkaa vain. Kaveri liikkuroi meille kehääntulon siten että seuraus olisi ollut eka liike ja harjoiteltiin myös odottamista kehäportin lähellä perusasennossa. Jujusta näki, että alla on muutaman päivän aksahommat, se oli hiukan väsähtänyt, mutta teki kuitenkin iloisesti. Ehkä terävin kärki oli pois, muttei ollut kuitenkaan niin väsynyt etten olisi uskaltanut treenata. Treenattiinkin vain tuttuja asioita.

Jäävää treenattiin sitten siten, että kaveri huuteli liikkurimaiseen tyyliin käskyä, ja maahan käskyä jne ja Juju sai tarjota seuraamista. Naksuttelin hyvästä paikasta, ja sitten kerran käskin itse maahan, jolloin tipahti napakasti heti käskystä. Sivulle nousua ennakoi, muutamankin kerran nousi kun liikkuri sanoi käsky. Tuota pitää vielä vähän napakoittaa, ja olisi tosiaan hyvä tehdä vielä jonkun kanssa paikkamakuuseen vähän häiriökäskyjä. Pitää varmaan kepo ottaa siihen hommaan, ja mulla ois myös äiti hyödynnettävissä kun se tulee kylään viikonloppuna :D Huomasin jo viimeksi että miehen sanomat käskyt ei ole ollenkaan ongelma, vaan juurikin kimeät irralliset naisten sanomat käskyt. Mutta treenin tarkoitus, eli se jäävän ennakointi tosiaan meni hyvin, ei reagoinut liikkuriin.

Luoksarit oli jälleen super. Annoin juosta suoraan liivissä olevalle palkalle muutaman kerran, sitten pysäytin eteen ja siitä palkka liivistä, ja sitten vielä yksi suoraan palkalle. Vielä pitää ottaa muutama niin ette nää palkkaa, ja sitten yksi kokonainen liike perusasentoineen.

PA oli päivän hankaluus. Mä en ole vieläkään keksinyt, miten sen saisi tulemaan napakasti hyvällä tekniikalla sivulle edestä muualla kun kotona. Jotenkin kun kotona teen sitä treeniä, niin yleensä olen ajoittanut sen ruokailuaikaan, jolloin se palkan eli ruuan odotus on niin kova, että Juju tekee tuota ihan todella hyvällä tekniikalla on motivoituneesti. Mutta jos vähänkin vire on alhainen, tai ei motivaatio riitä ihan parhaimpaan, niin jättää perusasennon vajaaksi. Jos teen sitä tarjoamisen kautta esim. nameja heitelleen ja niin että Juju on liikkeessä, tekee oikein ja hyvällä tekniikalla, Mutta jos suoraan edestä (varsinkin kun Juju edessä olo on aika tiivis) niin se on vaikeaa. Tänään olikin hauska, kun kaveri sitten antoi mulle treenin lopussa vielä muutaman hänen nameistaan, kun omat oli loppu, niin johan alkoi löytyä potkua tyypistä. Mä pidän kuitenkin nameina Natural Menun nappulaa (joka noin yleensä on jo aika pirun hyvä nami) mutta treeniseuralla oli mukana Naturis pötköä paloina. Eli palkankorotus olisi paikallaan? Kun periaatteessa nytkin, Juju ei ollut saanut aamuruokaansa, eli oli varmasti nälkäinen, mutta jotenkin kuitenkaan se ei tehnyt niin hyvin kun osaa. Mulla kyllä olisi noita naturis pötköjä kotona, kun sitä käytän jäljellä namina.. pitäisi kokeilla, saisiko ihan sillä nostettua tuota motivaatiota, jos ottaisi siihen omat namit?

Juju toimi kivasti, vaikka olikin vähän väsyneen oloinen. Sehän on sellainen työmyyrä tietty ettei se hommia lopeta. Jäähkä lenkillä huomasin kuitenkin että se oli väsynyt. Tietty sekin, että Jujua *tuttaa nyt toi ilman aika kovasti myös. Se inhoaa tuota jäätä ja vettä, ja kulkee ulkona jalat harallaan ja semmonen inhon ilme naamalla :D

3 kommenttia:

 1. Hienostin näyttää juoksupuomi etenevän! Mä siirtäisin joo aika nopeasti (madalletulle) puomille, koska kuten totesit, askellus muuttuu siinä aika paljon. Ja kannattaa suht pian itsevarmuuden kasvettua ottaa mukaan käännöksiä, itseä vähän harmittaa kun olen jättänyt ne niin vähäiselle huomiolle. Käännökset kuitenkin kehittävät koiran ymmärrystä kriteeristä suorillekin pätkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka, Juju on super :) käännökset joo, ne täytyy ottaa tosissaan nyt ohjelmaan mukaan. Oon vähän varonut ottamasta niitä, kun joutuu sitten kokoamaan ja hidastamaan, ja sitten taas se pysärihistoria nostaa päätään jnejnejne...mutta siis kyllä, tätäkin pitää treenata jos se haluaa kuntoon.

   Ehkä mä pian uskallan siirtää tuon sinne matalalle puomille. En kuitenkaan halua vielä näillä harjoituksilla tehdä minkään näköistä lihasmuistia askeleisiin, jos sitten taas saan sen rikkoa hetken päästä puomilla. Ajatus Jujulla kriteeristä on, ja se ajattelee kyllä osumista ja jalkojaan. Aina kun ehtii ;)

   Poista
  2. Joo näinpä, ja kun Juju selkeesti pyrkii osumaan (hutien jälkeisellä toistolla näyttäisi yleensä hidastavan ja oikein tsemppaavan osuman), niin kulman lisääminen on varmasti ok. Toki onnistumisprosentti varmaan taas hetkeks laskee. Saimaan kanssa tein kulman kasvaessa aina kuurinomaisesti tosi vähäisellä epäonnistumisen riskillä = laitoin sen istumaan etujalat valmiiksi kontaktipinnalla (Saimaan askellus osui siitä ideaalisti niin, että takajalat osuivat ihan puomin alaosaan). Tietenkin targetilla & pysärihistorialla vähän eri juttu. Ehkä jos sen kepin laittaisi ihan lähelle mattoa? Mielenkiinnolla seurailen tätä teidän projektia ☺️👍

   Poista