maanantai 27. maaliskuuta 2017

Thats what I´m talking about

Eli alustusta vähän, liittyen tuohon edelliseen päivitykseen jne. Meillä on tuossa lähellä trial parkki, johon meiltä kävelee kotoa noin 200m. Parkki on ihan meidän normaali lenkkien varrella ja olen monesti ollut Jujun kanssa siellä kiipeilemässä kivillä ja lähettämässä Jujua betonisten putkien ja systeemien läpi. Juju tykkää paikasta kauheasti ja aina hirveällä hingulla sinne menossa. Tähän lisäyksenä vielä, että tuo on ihan kaikelle kansalle avoin paikka, missä ei (vielä) ole mitään kieltoa koiran kanssa menemisestä eikä alue ole aidattu tms. Ja tosiaankaan sinne ei voi mennä jos siellä pyöräilijöitä treenaa, mutta yleensä meidän lenkkiaikaan paikka on ollut tyhjä.

Ja sieltä tosiaan löytyy kyseinen kivikasa, joka erehdyttävästi muistuttaa agipuomia :D Tehty trial esteeksi, mutta me päätettiin ottaa tilaisuudesta vaari, ja käytettiin tuota juoksarin treenaamiseen. Ollaan tehty paikassa juoksaria nyt kahdesti, ekalla kerralla vain alasmenoa, tokalla kerralla otettiin jo koko "puomia". Mattoa en ole tuolla käyttänyt, ja itseasiassa näyttäisi siltä että Juju on paljon rennompi ilman mattoa, ja osuu silti ja yrittääkin osua. Ollaan otettu paikassa vain muutama toisto, esim. tuolla videointi kerralla otettiin vain nuo kaksi toistoa. Ihan huippua, että on ihan vieressä tuollainen paikka missä pystyy puomin juoksaria vähän harjoitella, ilman halliolosuhteita!

No tuosta sitten rohkaistuneena päätin, että seuraavalla kerralla hallilla otetaan madalletua puomia, ja tavoitteena että pystytään ottaa kokonaista puomia. Tänään tuo suuri päivä sitten oli. Otin aluksi vain alastuloa muutaman kerran ja nopeasti muutamalla toistolla ketjutin sen ylösmenolankun päähän. Sitten vain lähetin kiertämään ylösmenolankun alapäässä olevan tikun, ja tattadaa, Juju juoksi kokonaista madallettua puomia! Ja osa toistoista oli aivan loistavia. Mattoa ei ollut suorilla ollenkaan, ja Juju osui joka kerta silti siististi lankun puoleen väliin tai sen alle. Jihuu. Otettiin myös käännöstreeniä, tähän otin maton avuksi vielä alleviivaamaan koskemista, ja näistä otettiin vain puomin alasmenolankulta. Pitää käännösten kanssa myös edetä suht ripeästi, ja tänään otinkin jo about puolesta välistä tasaista osuutta, varsinkin helpompaan eli oikealle. Ollaan treenattu käännöksiä nyt 90 asteen jyrkkyyteen asti. Enemmän jyrkkiä kuin loivia. Ensi kerralla pitää ottaa myös yli 90 asteen käännöksiä ja loivia sinne sekaan. Käskyjä Juju ei sen enempää ymmärrä vielä, mutta täytyykin noita vähän treenata myös ilman puomia?Mutta siis huippua, about kaksi kuukautta treeniä ja Juju juoksee madallettua puomia! Luulen että tästä päästään aika kivuttomasti eteenpäin, seuraavaksi tehdään muutamia treenejä tätä korkeutta, sitten kun osumat on ainakin 80% ja vauhti miellyttää, niin korotan puomin tuohon Smartin mahdollistamaan 120cm. Sitten sen kanssa sama rumba, kunnes saadaan korkeus sinne 128cm. Käännökset mukana kokoajan, ja kokoajan vaan niillekin vauhtia lisäten. Lisäksi pitää alkaa ottaa mukaan rauhallista omaa liikettä.

Juoksarin lisäksi tehtiin kepit-putki erottelua. Ei kyllä ihan vakuuta tuo käskyjen erottelu vielä, suoralla oli huomattavasti helpompi valita oikein kuin sitten tuossa kääntyvässä linjassa. Mutta tätä olikin hyvä treenata nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti