perjantai 17. maaliskuuta 2017

Paimennusta ja aksaa, jaksaa jaksaa

Keskiviikkona ajeltiin jälleen Somerolle.

Treenattiin sisällä, koska pellot on nyt peilijäässä. Keli oli aivan loistava noin muuten, mutta luikasta oli kyllä.


Ekalla kierroksella otettiin samaa kuin viimeksi, eli ajoa, kaaria, stoppia ja haettiin asennetta. Ja sitä löytyi jälleen. Juju lähti ajamaan ihan eri asenteella kuin tähän asti, ja muutaman kerran jopa pöläytti lampaita musta poispäin, jota ei ole koskaan ennen vielä tehnyt. Tyylillä, liikkukaa!! :D Stopit oli erinomaisen hyviä, loppua kohden ne vähän kyllä valui, koska alkoi kierrokset nousta. Kaaret oli suhteellisen hyviä, ei ehkä niin rentoja ja väljiä kun viimeksi, mutta kuitenkin ihan ok. Myös seinän väliin meni ihan ok. Tein nyt ajoon lähettäessä niin, että odotin että katsoi lampaita ja sitten lupa ajaa. Juju tarjoaa noissa tilanteissa helposti kaarelle, ja kääntää päätä sivuun sen takia. Nyt jos käänsi päätä pois lampaista, naksuttelin kielellä ja houkuttelin omalla liikkumisella ja sijainnilla katsomaan lampaita kohti, ja sitten lupa ajaa. Näin ajoi kauniisti suoraan ja lähti reippaasti kohti.

Toisella kierroksella otettiin muutama häkki. Avohäkki oli keskellä, ja mä seisoin ensin helpommin häkin keskivaiheilla ja sitten reunassa ja ohjasin Jujua sieltä. Vähän meinasi kaasua taas pakottaa tässä harjoituksessa, mutta saatiin muutama ihan ok häkitys. Lampaat otettiin häkistä siten että lähetin Jujun häkkiin sisälle irrottamaan. Sai mammat liikkeelle hyvin, vähän vaatii vielä malttia nuo. Loppuaika haettiin hyviä kaaria, ja tein lyhyitä hakuja. Jos leikkasi, heitin kepin. Stopit varmistin kepillä myös.
____________________________________

Torstaina oli Jujulla vapaapäivä treeneistä. Perjantaina sitten aamulla jälleen hallille, ja aksahommiin.  Juoksupuomia treenattiin muutamaa eri variaatiota käyttäen, ja tehtiin sinne myös käännöksiä. Loppuun lyhyesti muistuttelin pakkovalssista ja takaakierron itsenäisyydestä.

Juoksaritreenit oli aika hankalat.  Tuli paljon huteja, ja laukka oli pompottavaa takajalat yhdessä laukkaa. Pitää varmaan tehdä Jujulle vähän noita takajalkojen havainnollistamis tehtäviä poissa hallilta. No anyway, toistot oli myös aika monenkirjavia. Madalsin puomia helpottaakseni, mutten nyt sitten tiedä oli helpompaa vai ei. Ainakin totesin että mun liikettä en voi vielä ottaa mukaan kun väkisin teen ärsyttäviä rytmimuutoksia, mitä Juju ei nyt kestä ollenkaan. Namimaatille hypyn kautta toistot oli ehkä rennoinpia, ei niitä nopeimpia, mutta ehkä rennoinpia. Kun laitoin kuolleen lelun, se ei vaadi kun yhden hutin kun menee puurot ja vellit sekaisin, eikä kykene enää menemään lelulle itsevarmasti. Putkeen ei myöskään osannut hakea kovinkaan helposti, mutta sinne saatiin kuitenkin muutamia osumia.

Mutta käännökset oli yllättävän hyviä. Jotenkin Juju unohti koko pysäytysajatuksen varsinkin vasemmalle käännyttäessä, ja tuli tosi rennosti kontaktilta alas. Aika jännä. No harjoitukset jatkuu.Mun pitää varmasti nyt vaan unohtaa toi vauhti hetkeksi ja keskittyä rentouteen. Ihan turhaa hoputan sitä kun paineistuu sitten siitä, kun ei vielä kykene osumaan kovasta vauhdista. Lisäksi tuo vauhti tuo mukaan tuon pomppulaukan, jota ei tietty haluta. Jujulla ei ole nyt myöskään mitään logiikkaa osumissa, tyyliin millä jalalla osuu ja mihin kohtaan, mutta jos katson noita parhaita osumia, niin aikalailla osuu kontaktiosuuden puoleenväliin, joko etu tai takajaloilla.

Muut jutut olikin sitten taas super. Muutaman kerran Juju tuli pakkovalssista läpi kun oli hankala kulma, sitten muisti. Takaakierrot on myös toki hyvät, kun muistaa kertoa ajoissa ja liikkua alta pois kunnolla. Juju alkaa noin ohjausteknisesti olemaan tosi taitava, mä en malttais odottaa että saadaan toi puomi kuntoon ja päästään taas kisakentille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti