maanantai 9. tammikuuta 2017

Kyllä se kotona osaa

Maanantaina heti aamusta hallille. Halusin mennä vähän testailemaan eilen kokeessa pieleen menneitä liikkeitä, ja kauhealla tarmolla lähdin treenaamaan. Eilen analysoin kovasti koetta, ja tuli tulokseen, että jotain täytyy tehdä, jotta saadaan Jujulle vähän röyhkeyttä ja tokomotivaatiota vielä lisää. Haluaisin että se näyttää tokoillessa voimakkaammalta. Kaikki tuomarithan ei tätä arvosta, mutta omasta mielestä iloisesti ja itsevarmasti tekevä koira on vaan kivemman näköinen. Oon varonut treenaamasta esim. luoksaria, koska se on ollut vaikeaa Jujulle, mutta taas totesin, että ei se treenaamattomuus kyllä ainakaan asioita paranna :)

Hallilla en päästänyt Jujua keskenään ollenkaan kentälle. Halusin palkata muutaman kehään menon erikseen, koska ne oli vaikeita eilen. Tai siis keskittyi niin paljon kehään itsessään, ettei kyennyt mun kanssa olemaan omassa kuplassa. Nyt teki siis tosi hyvin. Ensimmäisellä vähän aluksi ihmetteli ja sain vähän herätellä, mutta tuli hyvin kontaktissa vierellä- vihjeestä kehään. Ja palkka tästä. Toistettiin tämä muutaman kerran ja tuli joka kerta hyvin kun hoksasi idean.

Sitten niitä luoksareita. Päätin luoksareiden kanssa, että meidän on pakko nyt keksiä jotain uutta tuohon luoksariin kun on siinä edelleen niin jähmeä. Päätin sitten, että saa palkan mun leuan alta, mutta lopulta teinkin niin, että viritin narupallon roikkumaan kauluksesta, ja jes vapautuksella sai juosta täysillä ja hypätä päin ja kiskoa lelun itselleen. Tämä toimi ihan loistavasti. Jo tokalla toistolla tuli paremmin ja selvästi varmemmin. Tiedän että otan riskin kun opetan eteen tulevan koiran hyppäämään luoksarissa päin, mutta Jujun kohdalla uskon että se toimii ja saan toivotun käytöksen esille kyllä. Palkkaan jatkossa luoksaria myös eteentulo asennosta leuan alta, mutta tosiaan niin että välillä jes vapautan jo matkalta ja silloin saa juosta ja ottaa palkan heti hyppäämällä kohti.

Estehypyssä kokeilin tätä samaa, ja toimi siinäkin. Huusin vapautussanan kun Juju oli esteen päällä ilmassa, ja tuli iloisesti. Kokeessa estehyppy varsinkin oli tosi hidas, joten eiköhän me saada siihenkin intoa rakennettua. Parasta oli nähdä, että kyse ei ole tässä osaamisesta vaan epävarmuudesta, ja sitä on taas aika helppo vahvistaa kun löytää hyvän motivaation. Tänään myös panostin leikkiin siten että leikittiin eri tehtävissä vähän eri leluilla ja leikin Jujun ehdoilla. Eli välillä heittelin palloa, välillä taisteltiin, jos Juju oli tässä aloitteellinen. Treenit tuntui tosi hyvältä.Tokossa otettiin vielä jääviä ensin peruutellen, sitten seurausta tarjoten. Tein sekaisin kaikkia, ja tänään sitten vuorostaan seiso oli vaikein ja istu vahvin :D

Tokon hyvistä treeneistä sai palkinnoksi tehdä vähän aksaa.

Keinu, otettiin muutama toisto. Molemmat oli hyviä, mutta etenkin toka oli SUPER. Meni kovaa päähän pysähtyi ja vapautuksella lähti lelulle. Yhden kerran myös karkasi omaehtoisesti keinulle pallo suussa, onneksi ehdin tässä laittaa jalan keinun päälle, että laski vasta kun oli ihan päässä. Tästä nimittäin alunperinkin tuo jumittelu on tullut esteille, kun on mennyt itsekseen keinulle lelu suussa.

Mattohommat etenee myös. Juju osoittaa tosi hyvää ymmärrystä tehtävää kohtaan, joten pian lisätään hommaan tikku, joka pitää kiertää. Tänään lähetin jo putken kautta muutaman kerran matolle, ja Juju jopa laukalla meni muutaman kerran maton läpi!! Tosi kivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti