maanantai 16. tammikuuta 2017

Tokojuttuja plus mattotreeni videolla

Perjantaina illalla treffattiin vielä pitkästä aikaa Johannaa ja poikia. Tokoilun merkeissä siis. Halusin tehdä häirittynä seurausta (siten että tulee jäävien käskyjä, kun viimeksi nytkähti liikkurista). Lisäksi tein ruutua, ja luoksareita, ja loppuun muutamia eteen lähetyksiä aidan vieressä olevalle lelulle.


Seuraus: Alkuun ihan vaan yksi kentälle tulo. Sanoin vierellä käskyn, mutta kyllä se seuraten tuli. Oli into piukassa, ja piti tiukasti kontaktia. Luuli varmaan häiriötreeniksi kun oli Johanna mukana :D
Sanoin että Johanna käskyttää jääviä kun seurautan. Otin vain yhden edestakas pätkän, joka oli pituudeltaan ehkä 20 metriä suuntaansa. Sisällytin tähän siisn hidasta, juoksua, muutaman pysähdyksen ja täyskäännöksen. Ei mennyt lankaan, seurasi tiukasti keskittyen. Seuraus tuntui kivalta, tällä kertaa taasen. Leikki myös hyvin.

Ruutua: Oon Jujun kanssa jatkanut ruudun sheippaus harjoituksia, ihan vain, että saa tarjota, ja palkkaa saa oikeasta toiminnasta. Teki tosi hienosti. Toisesta suunnasta kaikki perfect mutta kun vaihdettiin sivuja, alkoi jälleen hakea takanurkkaa ja sen tötsää. Annoin muutaman mahdollisuuden, mutta kun ei onnistunut, otin muutaman valmiille lelulle. Sitten yksi näyttö, ja nyt ok. Muutama vielä alkuperäiseltä sivulta, ja teki hyvin. Pitää alkaa lisätä tuohon matkaa. Juju muuten on jostain myös hoksannut ettei pysähdy ennen lupaa. Ruutuun mennessä jää sinne pyörimään jos en heti huuda top. Ja pysähtyy kyllä käskystä.

Luoksarit: Siis voi että mitenkä olivatkin hienoja! Tein jälleen niin että lelu roikkui paidan kauluksesta. Ja jes sanalla sai hypätä ottamaan sen. Tuli _kovaa_ ja selkeästi Jujun mielestä on ihan sairaan kivaa hypätä mua päin täysiä :D Päätin kokeilla sitten mitä tapahtuu jos en huuda jes käskyä. Tuli täysiä, lukkojarrutti ja tuli eteen. Siis aivan täydellinen luoksari mun makuun. Ehkä tuli vähän tiiviiksi, mutta meillehän tämä on vain positiivinen ongelma, kun tähän asti on himmailu ollut se ongelman ydin. Jihuu!

Eteenmeno eli tyhjään lähetys: En aio tähänkään ottaa Jujulle targettia. Sen hyvin tuntien tiedän, että se jää targettiin kiinni ja alkaa sitten bongailla kokeessa teippejä, lehtiä jne. Toki varmaan näinkin se onnistuisi, mutta koska muitakin tapoja on, niin kokeillaan ensin niitä. Oon vähän miettinyt että opettaisin eteenmenoa kahdella tapaa. Opetan Jujulle nenäkosketuksen seinään/pystysuoraan pintaan, ja siitä jalostamalla teen sille eteen ja ylös suuntautuvaa eteenmenoa, ja lisäksi jatkan eteenmenoja suoraan lelulle. Tuota seinään kosketusta ei ole vielä aloitettu, joten otettiin nytkin vain aidan vieressä vähän piilossa olevalle lelulle lähetystä. Jos tähän mennessä treenit oli mennyt super, niin tästä sitten väännettiin. Tein niin että vein lelun aidan viereen Jujun kanssa, mentiin noin 5m päähän ja lähetin lelulle. Eka toisto oli super, mutta sitten siirsin lelun paikkaa. Ja vaikka siirrettiin se yhdessä Jujun kanssa, se meinasi aina vain mennä sinne missä lelu oli ollut ekalla kerralla. Ja sitten kun en antanut mennä alkoi epäröinti. Helpotin näyttämällä lelua, ja sitten meni hyvin. Toki, me ei olla kauheasti treenattu näitä, joten ei ihme ettei vielä idea ole hallussa.
_________________________________

Sunnuntaina tehtiin vähän mattotreeniä olohuoneessa namiautomaatille lähettäen. Harmi että on liian pieni olkkari että pystyisi tehdä kunnolla, mutta kyllä tuossakin pikkuisen pystyy. Otin omaa liikettä mukaan, ja se olikin vaikeaa. Aina kun olin selkä mattoon päin, maton ja namimasiinan välissä, meinasi Juju, että nyt on joku juttu, ja alkoi tarjota kaikki maan ja taivaan väliltä, ja unohti maton kokonaan. Juju on jotenkin niin ehdollistunut siihen että aina palkka tulee multa, että se aina vilkaisee mua ennen kun menee namimasiinalle. Mutta uskon että tämä ongelma poistuu kun vauhtia saadaan, ja otetaan lelu palkkaukseen mukaan.
________________________________

Ma aamusta sitten hallille, ja tokoilemaan. Aikomus oli ottaa alkuun paikkaistuminen (piiiiiitkästä aikaa) samalla kun rakentelen ruudun Jujulle. Sitten treenattiin sitä ruutua, ja jääviä.Paikkaistuminen: Meni maahan kun katosin seinän taakse hakemaan välineitä. Toruin vähän, nostin ylös, ja menin takaisin seinän taakse. Ensin haisteli ja sitten meni uudestaan maahan!!! Toruin ja nostin ylös. Huomasin samalla että meni epävarmaksi toruista, joten päätin että vain nostan seuraavaksi. Kävin nostamassa, menin itse viereen ja sanoin uudestaan istu. Ja lähdin seinän taakse. Nyt pysyi kuin tatti. Etupalkka oli näkyvissä maassa. Voi olla että sekin houkutteli maahan, ja lisäksi olen välillä huomannut, että agitreeneissä kun jätän lähtöön jalkojen väliin istumaan, niin valahtaa maahan, enkä ole tätä korjannut. Ehkä kannattaa siellä käskeä maahan jalkojen väliin suoraan, jottei tuosta tule tapaa. Ja eihän tosiaan tätä ole tullut juurikaan tehtyä sitten kesän Levekin treenien. Täytyy ottaa ohjelmistoon, kun olisi niin helppo toteuttaa vaikka ruokinnan yhteydessä.

Ruutu: Ruutuun samoja juttuja kun perjantaina. Lisäksi kun teki niin kivasti, lisäsin matkaa. Taas kun vaihdettiin sivua, aluksi haki niitä takakulmia. Mutta aina ekalla sivulla hakee kivasti, joten se tietysti hyvä. Tein myös vähän alustavaa voittajan ruudun loppuosaa, käskin kaukaa maahan kerran ja tein voittajan kävelyn ja kutsui seuraamaan. Se olikin vaikeaa, kun oli lelu kädessä näkyvillä. Kun laitoin lelun piiloo, tuli paremmin seuraamaan. Näitä on tehty kanssa tosi vähän. Lähinnä joskus lenkin yhteydessä.

Jääviä: Tänään oli jäävissä vaikeinta seisominen :D Se on niin hassua kun vaihtelee joka kerta mikä vaikein asento. Istui nyt hyvin, ja maahan käskin vain kerran, kun sitten hinkattiin sitä seisomista. Tarvitsee vielä käsiavun, ilman sitä ei tajua. Nooh, nämä on ihan hyvällä mallilla, tarvitaan vaan toistoja ja rutiinia :) Ja hitsi miten kivasti seuraa noissa, vaikken tosiaankaan anna mitään seurauskäskyjä. En halua vielä yhdistää tätä siihen, koska haluan kuitenkin tokoilla sen TK1 ensin, ennen kun aletaan enemmän tehdä muita kun maahan jääviä.

Lopuksi sai vielä tehdä mattoreeniä juoksupuomia varten. Oi että miten oli kivaa, saatiin jo vauhtiakin aikaan, ja Juju alkaa hoksata ideaa. Ei enää juurikaan tarjoa varsinaista stoppia, mutta vielä hidastaa vähän matolle. Tämä ei toki haittaa yhtään, hyvä että ymmärrys säilyy. Vaadin koskemista, mutta kelpuutin, kun juoksi aika reunalle.Oli pitkät treenit, aika meni nopsaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti