sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kakkosluokkalainen

....kävelee ku nainen :D eli siis Jujutsu agiliitasi itsensä (ja ohjaajan) Tamskin iltakisoissa perjantaina kakkosluokkaan. Nousurata oli kisojen eka agilityrata, olin ilmonnut myös hyppärille, mutta sinne ei sit menty. Sen sijaan meidät passitettiin kakkosten agilityradalle, joka oli aikamoinen...hmm. Yllätys, ja sitten vielä rata oli yllättävän vaikea.Eli ykkösten agilityradalta siis RV0 sij.3 ja SERT. Rata oli profiililtaan aika haastava ykkösten radaksi. Tuomarina oli Mika Moilanen (mulle tuntematon). Alussa mietin kovasti kolmoshypylle valssia, koska noi rimat on ollut tyypillisiä tippumaan Jujulla. Jos onnistun valssaamaan oikea-aikaisesti, enkä ainakaan liian aikaisin, ne pysyy, mutta jos käännän hypyn päällä niin tippuu aika varmasti. Tällä kertaa onnistui kivasti. Puomilla taas snadi jumitus, mutta odotin rauhassa (tähän meni aikaa, siksi meidän aika ei ollut niin hyvä kun yleensä). Siitä hyppysuora (tai loiva kaarre) missä pituus ensimmäisenä. Juju kiisi miljoonaa, ja olin tarkkana putken kanssa, kun nuo väärät putken päät on myös ollut haastavia :) Aalla koski rajalle. Taas sai olla tarkkana putken pään kanssa. Sitten keppien ohjausvalinta oli mulle helppo, koska Jujulle umpikulma on niin paljon helpompi. Joten lähetin muurille, ja siitä käskytin kepit ja annoin itse hakea oikeaan väliin. Taas putkeen tarkkana, lähetys eteen hypylle ja vähän vekaten käännös ja lujaa loppuun. Vähän vieraampi rengaskaan ei ollut ongelma. Jihuu! Piti vielä käydä varmistamassa tulospalvelusta että olihan se nolla. Oli se! Eli menolippu kakkosiin jippii!

Sitten olikin vähän epäselvää, että mille radalle mut laitetaan. Aluksi sanottiin että lähde kotiin, saat lahjakortin, että kakkosten hyppäri meni jo. Mutta sitten hetken päästä meitä kuulutettiinkin, että halutaanko kakkosten agiradalle. Olisi ehkä kannattanut lähteä kotiin, koska oma mieli oli jo kisafiiliksestä pois, ja olin valmistautunut vaan kotiin lähtöön. Kuitenkin halusin mennä radalle jossain hetken huumassa.

Kakkosten agirata olikin sitten aikas hankala, ihan kakkostenkin radaksi. Oli pimeää putken päätä, ja kahdessa kohtaa oli sellainen että piti mutkaputkesta napata koira mukaan miinuskulmaan. Ja me lähdettiin sitten vielä ekana. Juju joutui vielä välissä odottelemaan hetken häkissä, ja sillä oli kierrokset kaakossa. Ratahan kosahti jo kakkosesteellä, tai kolmosella me hylky saatiin, mutta kakkosella Juju tuli mahalaskulla maahan, ja liukui sitä myöden kolmosen ohi ja hyppäsi sen vielä väärään suuntaan. En tiedä miksi Juju kaatui, tuliko vähän liian lujaa vai mikä. Jatkettiin kuitenkin. Ensimmäinen vaikea putkihässäkkä meni hyvin, samoin haki kepeille tosi hienosti. Sitten kun yritin pakkovalssata sen sinne putken pimeään ykköspäähän, niin sehän lipesi ja meni väärään päähän. Ja meni sinne vielä uudestaan. Sitten Aalle loikka ja melkein törmättiin. Sitten en saanutkaan sitä mukaan putkesta, vaan Juju meni uudestaan sinne putkeen takaisin samasta päädystä?? Ihan outo moka. No loppu radasta menikin ok, puomi oli kiva. Ja lopun hypyt myös ok.

Treenaa:
-keinu oli karmiva, nyt täytyy ihan oikeasti ottaa sitä keinun päähän menotreeniä tosissaan.
-Aalle lisää rutiinia edelleen
-noi putkista miinuskulmaan mukaantulot.
-putken pimeään päähän pakkovalssilla.

Mutta me jatketaan siis kahden viikon päästä kisailua kakkosissa. :)

1 kommentti:

  1. Onnea luokkanoususta tännekin, sehän kävi helposti :)

    VastaaPoista