tiistai 15. marraskuuta 2016

Viikko alkaa treeneillä

...kuinkas muutenkaan. Viikonloppu sen sijaan vierähti vieraita kestitellen, ja lenkkien merkeissä.

 ____________________________

Maanantaina oli pakko hipsiä hallille aamulla, alkoi olla vähän levotonta meininkiä kotona ihan sekä koiran että ohjaajan toimesta, jotain oli pakko päästä tekemään. Meillä on jäänyt vähän sellaiset lenkkien yhteydessä tehtävät toko ym temppuilutreenit vähälle, kun Jujua on saanut takittaa aivan joka ikiselle lenkille nyt kun se palelee kokoajan. Ja siis takin kanssa ei pysty treenata, ei mitään.


Aamulla siis hallille, ja aiheena agility ja kontaktit yllättäen :D Madalletulle Aalle taas, ja vähän käännöksiä ja vierivää etupalkkaa mukaan. Juju osui taas 100%, sekä kehikolla, putkella, että ilman. Yhdellä Aalla, videolla toka vika toisto, oli aika lentävä, mutta muuten keskittyi hyvin ja malttoi tehdä kunnolla. Nuo madalletun Aan treenit tekee tosi hyvää Jujulle. Saadaan Aalle suoritusvarmuutta. Lopuksi vielä keinua taas ajatuksena vaan se päähän asti tuleminen. Siihen tarvitaan edelleen treeniä, mutta tuo keinun päähän hypyttäminen luultavimmin auttaa siihen. Jujuhan on tehnyt ihan ok keinuja, mutta se helposti hyppää pois jo pamauksesta, vaikkei ole tullut itse päähän asti. Kriteeriä selvemmäksi vaan :)Iltalenkillä oli pakkasta -3astetta ja ajattelin pitkästä aikaa jättää Jujun takittamatta, kun ajatus kuitenkin on, että saisi vielä pärjätä edes lenkillä ilman takkia näillä ilmoilla. No ei pärjää. Nosteli tassuja ja kulki katkarapuna häntä koipien välissä, ja vaikka riekkui ja riehui metsässä, ei lämmennyt kunnolla. Ihan hetkeksikin jos pysähdyttiin, heti alkoi vapiseminen. Takitus jatkukoon. Juju myös kulkeen vähän tassuja nostellen ihan perus ravissakin kun sillä on kylmä. Tavallaan kipittää ja pompottaa jalkoja enemmän. Ja sitä ei haluta.
_____________________________

Tiistaina laitoin ennen treenejä lämppälenkille ihan peruspompan päälle, en kelpuuttanut edes sadetakkia (liian ohut). Kulki Pompan kanssa tosi rennosti. Eli sillä on vaan nyt kylmä näillä keleillä, vaikka mennäänkin metsässä vapaana ja muuallakin, ei vaan turkki pidä lämpöä nyt yhtään. Ehkä sitten kun se saa talvikarvan takaisin (juoksujen jälkeen).

Tiistaitokot siis aamusta. PA, seurauksen peruutusta, ohjatun alkeita ja metallilusikan nostoja aiheena.PA: teki tosi kivasti, jätti ehkä kerran hiukan vajaaksi. Reagoi edelleen vähän mun hartioiden liikkeeseen kun kääntyilen niin veivaa paikkaa, mutta paransi kuitenkin.

Seurauksen peruutus: Mehän ollaan tätä tehty nyt vain ulkona takki päällä, koska ongelmana on ollut se että Juju istuu jatkuvasti peruutuksen aikana. Ja koska takki päällä ei voi istua, niin ongelma on lähtenyt korjaantumaan itsestään. Juju myös poikittaa helposti ulospäin, joten tänään siis ekaa kertaa peruutusta seinän ja mun välissä. Aluksi teki sitä istumista ja kääntyi mun taakse, mutta paransi kokoajan. Asenne oli taas <3, mikä on tärkeää kun puhutaan seurauksen osa alueesta.

Ohjatun alkeet: Otin ekan siten kun viimeksi, että vein kapulan niin että Juju katsoi, ja kävelin sen eteen nouto etäisyydelle, ja siitä pyysin hakemaan kapulan. Vain yksi kapula taas. Sitten tein seuraavat siten että jätin Jujun istumaan ja lähdin viemään kapulan, kävelin ensin toiselle laidalle, sitten toiselle, ja molemmilla laidoilla näytin kapulaa maassa, mutta jätin silti vain yhden kapulan. Joko ekalle suunnalle tai tokalle, tein molempia. Sitten kävin namin kanssa pyöräyttämässä Jujun kapuloiden (toinen kuviteltu) ja jätin istumaan siihen (tiedossa on että ohjatussa jätetään seisomaan, mutta koska seisomisen jääväkin on vielä vaikea, niin en tässä kohtaa kiinnittänyt siihen asiaan huomiota). Sitten itse takaisin lähtöpaikalle, ja sieltä käsimerkillä ja noutokäskyllä lähetys noutamaan. Mulla ei vielä ole suunnille omia käskyjä, kun en ole osannut päättää mitä käyttäisin. :) Ei mokannut yhtään, en tehnyt kyllä mitään källejäkään, vaan aika helppona pidin nämä vielä.

Metallilusikan nostot: Hyvin, nostaa kyselemättä nyt ihan ok.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti