perjantai 11. marraskuuta 2016

Sinne ja tänne

Torstaina aamulla mentiin hallille ja ajatuksena oli saada sitä laukkatreeniä Aalle. Menin kentälle, jossa madallettava A ja olin niin happy kun kentällä oli muuten tyhjää, ihan hirveä tuuri! Tein sitten An yli juoksutusta siten että toisella lappeella oli aluksi kehikko, jonka treenin edetessä otin pois ja toisella lappeella oli se meidän putki, ja se saikin olla koko treenin ajan. En ole vielä koskaan esitellyt matalaa Aata Jujulle, joten se aluksi vähän ihmetytti sitä, mutta parin läpijuoksun jälkeen ei enää jännittänyt, ja saatiin aivan huippuja osumia. Itseasiassa videolla on ihan kaikki toistot, ja osumaprosentti oli 100%. Osa oli tosi huonompia osumia, mutta kuitenkin, yhtään loikkaa ei nähty. Olin tosi tyytyväinen myös Jujun laukkaan, se oli jo paikoin tosi kivan näköistä ja rentoa. Täytyy tuota madalletun Aan treeniä ottaa ohjelmistoon ihan säännöllisesti nyt. Ja opettaa sitten ne Aan käännökset myös sen kautta.Aan jälkeen meinasin ensin että se oli siinä, mutta otin kuitenkin vielä keinulle sitä päähän meno treeniä. Aluksi siten että jätin Jujun odottelemaa, ja kutsuin keinulle pitäen itse kontaktipäätä ylhäällä. Kun Juju tuli päähän asti, sai namin lankulta, ja sitten laskin keinun alas, suht reippaasti kuitenkin. Kun keinun lauta oli maassa, sai luvan lähteä, ja aluksi heitin sille namin eteenpäin, mutta suurimman osan tein ihan lelupalkalla niin että lelu oli valmiina etupalkkana. Huomasin sitten siinä, että Juju vähän varastaa keinulta, eli ei odota että se on maassa vaan ponnistaa jo ennen. Tässä vaarana on sitten että keinu ehtii ponnahtaa ja lyödä mahaan. Päätin siinä yhteydessä sitten, että haluan Jujulle loppujen lopuksi keinulle 4on pysärin, mutta siten että vapautus tulee heti kun keinu maassa. Sain sen muutaman kerran "kiinni" varastamisesta (näkyy videolla). Sitten treenattiinkin pelkästään keinun loppuosaa muutama kerta. Nämä myös nyt tehotreeniin Aan ohella.

Illalla Annen ratatreeniin:


Haasteita riitti ja Juju oli villillä tuulella. Oli saman tuntuinen kuin viikko sitten kakkosten agiradalla, ei mitään järkeä. Liukas silakka ja vielä vähän asennekin sellainen haista kukkanen. Oli sitten eka kerta kun jouduin laittamaan autoon jäähylly ekan setin alkuminuuteilla kun ei tullut mitään mistään. Tuli ensinnäkin törkeästi pakkovalssista läpi jo kakkos putkella, ei tullut sylkkäriin 3 hypyllä ollenkaan, sain ihan tosissani yrittää että sain edes kääntymään oikein, ja lisäksi hyppäsi kaikki Aat ja meni minne sattuu heti kun yritin ottaa uusiksi. Sanoin putkeen, niin meni Aalle jne. Ja ilman vauhtia siis. Noh ei muuta kun auton ovi heilahti sitten. Yksi treenasi välissä ja sitten me koitettiin uudestaan.

Jujulla oli jo paljon parempi asenne ihan tullessa halliin, oli vähän epävarma kun oli joutunut kesken treenin ilman palkkausta autoon. Aloitin sitten ihan sillä että laitoin kehikon Aalle, nostin Jujun alastulon yläosaan ja naksutin sille ihan vaan alastuloa pari kertaa. Sitten lopetin treeniajan käytön Aahan, teki kehikolla taas tosi hienosti oikein, se kannatti jättää siltä osaa siihen. Nyt tein myös tuon orastavan asennevamman takia siten, etten antanut Jujun yhtään rallatella omiaan sillä välin kun juteltiin Annen kanssa vaan käskin sen käy siihen-makoilemaan. Juju tuli ekalla yrittämällä ennen jäähyä myös törkeästi vaan läpi takaakierto ohjauksesta 6 hypyllä, nyt toimi moitteettomasti. Hyppy 6 piti ohjata aika kaukaa, jotta ehti 7-8 persjättöön ja poikkariin 9 putkeen, tämä kuitenkin molemmilla yrittämillä ok. Takaakierto 10 ja pieni sivuirrotus 11 ja kauimmaiseen putken päähän 12 meni myös yllättävän hyvin. Sitten 13 tuli kerran rima, ja kerran käännös levisi. Tarvitsi tuohon vastakäännöksen kauampana että kääntyi hyvin linjalle. Ja taas 16 sylkkäri ihan mahdoton. Mun on nyt ihan PAKKO alkaa treenata noita käteen tulemisia ihan tosissaan, kun Juju ei millään lue noita lähiohjauksia vaan tulee miljoonaa läpi. Putki irrotus 19 hyvä, läpi kun tykin suusta jo 17 kun huusin putkeen. Kepit löytyi joka kerta, mutta saisi hakea ne tehokkaammin vielä, vähän kaarratti. Mutta ei mokannut. Eikä mokannut kertaakaan vaikka tein puolenvaihdon keppien poistumispäässä, ensin päällejuoksuna, se oli vähän kökkö, ja sitten valssina. Puomilla 23 sai olla aika tarkkana, koska meni helposti pituudelle kun sinne oli just menty. Ei kyllä mokannut treeneissä, mutta arpoi vähän. Tähän tauko.

Päästiin vielä tekemään tavallaan ekan osion toinen puolikas viimeisille minuuteille, kun eka osa jäi niin lyhyeksi. Tein sitten tuota loppua. Leijeröin puomin 23 niin että otin vastaan 24 takaa ja siitä sylkkärillä 25. Oli luonteva ohjaus meille, mutta se sylikäännös ei vieläkään pelannut kunnolla. Olin varma, että silakka rynniin esteelle 3 putken sijaan, mutta ottikin liikkeen huomioon hyvin ja teki oikein. Sitten jenkkikäännös (eli peruskäännös kaukaa lähetettynä) 27, heti koira oikeaan käteen kun tuli alas 27 hypyltä. Sitten vauhtiin ja 29-30 väliin flippi ja jaakotus. Ei tullut pelkällä vedolla, oli pakko ottaa se flippi siihen. Kepit löytyi jälleen hyvin, ei mokaa niissä.

Oli kyllä vähän paskat fiilikset treenien jälkeen pitkästä aikaa, vaikka siis oli hyviäkin pätkiä. Tajusin taas kuinka paljon meillä on matkaa siihen että pystyttäisi tekemään kokonaista rataa kolmosissa. Toki sinne ei mikään kiire ole, mutta kun koiraan usko on niin kova, niin tuon devil siden näkeminen tuossa mun kiltissä taskuraketissa oli jotenkin masentavaa. Mulla oli jotenkin itelläkin vähän vaikea asenne kyllä, ärsytti naapuriradan pikkukoiran räkytyskin siinä määrin että meinasin oikeasti sanoa sille ohjaajalle että eikö tuo hiljene millään. :P Ihan kuin ei olisi ikinä räksytystä kuunnellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti