maanantai 21. marraskuuta 2016

TAMSK kisat ABC

Sunnuntaina sitten kisailtiin TAMSKilla. Olin ilmonnut Jujun kolmelle radalle jälleen. Radat kisattiin käänteisesti, eli hyppäri aloitti. Valmistautuminen oli huono, mulla tuli kotijuttujen takia aivan kauhea kiire hallille, ja pääsinkin melkein lennosta tutustumiseen. Jujuun nämä vaikuttaa aina jonkin verran, oli aika totinen ja liukas radalla.

Vanha kuva keväältä
Eka rata (hyppy) RV10 (muistaakseni oltiin 8. Aikaa meni hirveästi sekoiluun): Alussa oli kohta, missä olisi jälkikäteen ajateltuna pitänyt ehdottomasti ottaa pakkovalssilla, eikä takaakierto persjätöllä. Juju ei hypännyt 2. hyppyä ollenkaan, vaikka lähti takaakiertoon, eli persjättö oli liian ajoissa, ja hypylle myös vaikea kulma. Sitten muurin jälkeen ei löytänyt suoraan nenän edessä olleeseen putkeen. Juoksi ohi, ja putken taakse, mutta sain kalasteltua ettei mennyt hyllyksi, olisi saanut kyllä mennäkin. Kepit löytyi vaikeasta kulmasta huolimatta hyvin ja mielestäni loppurata (jota en enää edes oikein muista) meni hyvin. Ainakin rimat pysyi.Eka radan mokailukohta, sekä 1-2 että 4
Toka rata HYL: Tavoitteena oli hyvät kontaktit. Tein alkuun taas eritavalla kuin muut, en vaihtanut ohjauskättä vaan ohjasin putkeen poikkarina. Toimi ja oli nopea, monet käänsi valssilla, ja oli sitten koiran edessä. Puomi oli horror jälleen. Hidas ku mikä. Odotin silti, ajattelin etten hosu, kun sitten menee loppukin kriteeristä persiilleen. No sitten puomilta löytyi hienosti rengas ja muuri, muurilta aika vaikea käännös kepeille ja avokulmaan, meni johonkin kolmosväliin. Olisi pitänyt ohjata paremmin, aikaa olisi ollut vaikka nenästä laittaa oikeaan väliin. Jujulle tosi epätyypillinen moka. Otin uusiksi kepit, meni sitten oikein. Kepeiltä kauas putkeen. Hyppyhässäkkä meni tosi kivasti, kääntyi pituudelta hyvin myös (?!). Ja aivan super juoksu A, teki kuin treeneissä <3 oli myös sama Smartin este kun mitä ollaan nyt madallettuna tehty. Sitten vielä lähetys ja valssi meni hyvin, mutta sitten tekikin lentokeinun?? Olisi pitänyt uusia keinu, kun jos kielto alla. En uusinut, joten jäin kyydistä ja tuli hypystä ohi, en ehtinyt päällejuoksua ottaa niinkuin suunnittelin. Hmm, pitäisi vaan uusia nuo kohdat, kun kerran nolla jo meni.

3-4 poikkarilla, melkein kaikki valssasi näiden välissä
Kepit meni johonkin 3 väliin
Tämä hyppykuvio onnistui hyvin!
Tässä 1-2 hyvä, 3 lentokeinu niin tuli 5 ohi.

Kolmas rata RV10 sij.5 (kaksi kieltoa kepeiltä): Nyt otin sen pakkovalssin sinne alkuun ja toimi hyvin. A oli vähän kökömpi tässä, vanha este, vähän outo ja kapea Jujulle niin vähän epäröi. Koski kyllä, muttei puhtaasti tullut neljällä laukalla. Putkeen nyt suoraan (oli samalla tavalla kun hyppärillä). Sitten kepeille. Olin ajatellut ettei varmaan tule oikein sylkkärillä kepeille, ei ole niitä koskaan tehty. Mutta sitten kun se putken pään ohitus on ollut niin vaikeaa, niin en uskaltanut ohjata oikealla ja takaaleikkausta tehdä, tämä olisi muuten ollut varmempi. Pakkovalssiinkin olisin ehkä ehtinyt, mutta olisi pitänyt olla aika kaukana koirasta, ja Juju oli aika silakka taas niin en uskaltanut. Joten valistin sen sylkkärin ja vihkoonhan se meni. Lipui varmaan kolmosväliin taas. Eikä mennyt heti korjauksella myöskään. Sitten ajattelinkin että sekin nolla meni siinä joten rennosti ja iloisesti vaan loppuun. Keppien jälkeinen takaakierto-valssi sujui hienosti, ja siitä niskaperseotteella putkeen :) Putkijarru olisi ollut taas hyvä kertoa. Mutta hienosti löytyi oikeat päät putkista tällä radalla noin muuten. Sitten päätin vaihtaa ohjausta ihan turhaan tuolla vikan putken jälkeisellä hyppyparilla, oli ajatellut ihan lähettää ja ottaa päällejuoksuna toisen (nopea) mutta muutin matkalla suunnitelman tuplavalssiksi. Ihan ok sekin oli mutta hidastin koiraa turhaa. Tuossa kohtaa myös vähän kiljui mulle. Keinu oli kammotus. Taas vanha jäykkä kontaktieste teki tepposet, ja ei olisi uskaltanut edes tulla päähän ja hyppäsikin taas pois huonosti. On toi keinu ihme este, ekalla lensi ja tokalla ryömi?! Hyppysarja loppuun hyvä. Tämä rata oli ainoa videoitu.

Ohjasin sylkkärillä kepeille, meni kolmosväliin. Putken pään ohitus?

Tässä vaihdoin suunnitelmaa 3 päällejuoksusta 2-3 valssiin ja 3 jälkeen tuplavalssiMulla oli kamera jalalla koko kisojen ajan, mutta jännityksessä unohdin laittaa sen päälle kahdella ekalla radalla ?! ööh...

Yleisesti oli tyytyväinen ratoihin, pystyin ohjaamaan loppuun asti. Ja Aat oli ihan ok varsinkin se eka. Löytyi taas uusia treenattavia asioita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti