keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Viikon treenejä tähän mennessä

Maanantai aamuna sitten kerättiin romut taas autoon ja suunnattiin aamusta hallille. Allekirjottaneella oli vapaapäivä, ja oli hyvin aikaa käytettäväksi treenailuun ja lenkkiin heti aamusta. Tehtiin aksaa, ensin An kontakteja ja sitten ratapätkää. Vähän tuntui Aat vaikealta, ja niinkuin videoltakin näkee, oli onnistumisprosentti aika olematon, argh. Heti jos heitin lelun, meni pakka sekaisin ja loikkasi. Oli tosi lyhyt matka kiihdyttää Aalle, joten sikäli vaikeampi treeni. Piti laukkaa vähän asetella. Muuten treenit olikin kivat. Juju tuntui hyvältä, ja se kulki tosi sujuvasti vaihteeksi. Kääntyi tosi hyvin ja ohjautui myös. Ja juoksi kovaa. Puomitkin tuli hyvin alas asti heti ekasta lähtien. Mietinkin yhteen väliin että pitäskö jättää puomit tähän, kun ne kaks ekaa meni niin hyvin ettei tuu sit hidastelua seuraavalle. Mutta ei tullut. Vapautin heti kun tassut oli maassa. Vaikkei saatu ihan koko rataa tehtyä yhteen putkeen, niin se ei haitannut. Yhden kerran Juju loikkasi Aan radalla, muuten teki hyvin.

Lisää kommentteja videolla :)

_______________________________________

Tiistaina aamulla jälleen hallille, tällä kertaa tokotreenit on my mind. Alkuun PA treenit boksilla. Näitä en laittanut videolle, kun videoin tyhmänä sivusta, kun halusin katsoa peilistä. Olisi sen kameran voinut laittaa peilin eteen myös :D Mutta sitten ruutua:


Ruutu: Tein ensin muutaman toiston ilman alustaa siten, etten kelpuuttanut liian eteen ruudussa jäämistä, vaan kävin korjaamassa takareunaan. Nopeasti hoksasikin, mitä haetaan. Otin kuitenkin alustan avuksi, jotta saadaan myös suoria toistoja, ettei tule epävarmuutta suotta. Lopussa myös useampi toisto, jossa laitoin namin alustalle ja lähetin ruutuun. Söi namin, sen aikan top, ja sitten lelu lensi. Lopussa myös yksi niin etten jättänyt namia, mutta meni silti alustalle. Nyt kun ruutuun on saatu hyvä motivaatio, niin alan rakentaa Jujulle sinne paikkaa. Hyvin se tuntuu asioita hoksaavan. Enkä taaskaan puuttunut virheisiin vaan vähän odottamalla ja lähestymällä annoin painetta, ja odotin että tarjosi jotain. Kun meni takarajalle, palkka lensi. Naksutin vielä mukaan niin saa merkittä oikeat kohdat nopeammin. Siitä se etenee.

Illalla otin vielä seurauksen peruuttelua kotona, vain ekaa askelta, että nousi seisomaan. Teki innokkaasti, vähän liiankin, koska palkkauskohta oli vaikea löytää. Ehti niin nopeasti iskeä pyllyn maahan. Kokeilin myös, lähteekö liikkeelle oikean jalan liikkeestä. Ei lähtenyt, hienosti!!

2 kommenttia:

 1. Tässä paljon juoksareita viime aikoina pohtineena mietin sellasta, että en oo varma onko Jujulle A:n kriteeri ihan selvillä? Ja kun se on tosi hyvä oppimaan sheippaamalla, niin voisko tota alastuloa kehikko- ja bumpperitreenin ohella sheipata? Esim. niin että madaltais A:ta muutaman pykälän, laittais koiran harjalle ja antais sieltä tarjota riittävän matalia osumia klikkerin ja lentävän palkan / etupalkan avulla.
  Toisena mietin tota ruutua. Varsinkin vikat toistot näytti tosi hyvältä, mutta mä olisin aika varovainen sen kanssa, saako koira pysähtyä ruudussa itse vaiko vasta mun vihjeestä (tuomarit ei siis tykkää omia aikojaan pysähtyvästä koirasta). Jos Sätkä tekee paikan tarjoamista ruudussa, sen tehtävä on aktiivisesti hakea paikkaa, kunnes mä sanon "sto". "Sto" on meillä eräänlainen merkkaus sille, että jes nyt löyty oikee paikka, ja Sätkä saa aina tuomareilta kiitosta, kun se ei himmaa etukäteen. Suosittelen!

  Ylipäätään tykkään niin paljon teidän tekemisestänne, sulla ja Jujulla on hieno suhde ja Juju nyt on vaan niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Inka! Jujuhan tekee tasosta irti (korotetulla) olevalla kehikolla 100% oikein (sekä normi Aalla että maassa), ja toi kehikko on sille tarjoamisen kautta opetettu. Joten sinällään uskon että kriteeri on selvillä. Meillähän on kehikon häivytysprojekti kesken (enää ylärima aalla, ja ei enää korotettuna), ja teen ihan erillisinä treeneinä sille kehikon läpi juoksuja, jos alkaa kriteeri hajota. Mä oon halunnut sille ihan selkeän "hypyn" sinne kehikkoon, ja sen se tekeekin aina kehikolla. Mä en oo halunnut ottaa tavallaan toista metodia käyttöön sille, tuo madalletulla aalla tehtävä rennon laukan treeni on vielä työn alla, ja siitä toi pumpperi että tulee harjan yli kunnolla. Kun sinne hallille malttais mennä vaan tekemään pelkästään sitä :D Jujuhan helposti tulee ns. ravilla alastulolla jos yhtään epäröi ja tuota pitkää laukkaa on saanut työstää aika paljon, että tulee niillä mun haluamilla askeleilla sen aan läpi. Ja sehän myös tosi helposti tarjoaa aalle pysäriä jos himmailen sitä. Uskoisin että meille auttaisi ihan vaan se madalletun aan treeni ja sen oikean laukan löytäminen :) Aan kontakti on meillä jo kertaalleen ollut tosi varma ja toimiva, sitten se jostain syystä (oisko treenaamattomuus??) hajosi. Mähän oon myös tehnyt treeniä, missä oon laittanut maksipöydän Aan viereen, kehikon aan alastulolle ja maksipöydältä hypyttänyt kehikkoon An sivusta. Ja etupalkalla siis tämä. Se vahvisti niitä osumia, ja sain sen yhden hypyn sinne kehikkoon sen ravin sijaan.

   Jujuhan oikeassa tahdissa ja taivaankappaleiden ollessa oikeassa kuviossa tekee aivan loistavia osumia tosi varmasti, mutta sit esim tuolla kakkosten agiradalla perjantaina sillä lähti mopo käsistä, ja silloin tulee hazardiloikkia. Tässä videossa näkyy noi kaikki versiot sen Aasta https://www.youtube.com/watch?v=rh6uO2vFp3M&t=44s heti kun se laittaa askeleet oikein, se tekee tosi kauniita juoksareita aivan supervarmasti, mutta sen näkyy jo ylösmenokontaktilla tuleeko loikka vai ei :) Juju tarvii vielä hurjasti rutiinia tuolle Aalle, mutta ei me helpolla oo päästy muissakaan asioissa :D mutta tuolla em videolla myös näkee kuinka se muuttaa heti tekemisiään jos ei palkaa kuulu. Tuossahan meillä oli vain ylärima kehikosta toisella lappeella ja toisella ei mitään. Plus pumpperi.

   Ruutuun oon alkanut rakentaa Jujulle mielikuvaa siitä ruudun paikasta mihin sen haluan. Tämähän oli meidän ensimmäinen treeni, jossa vaadin tarkempaa paikkaa siltä kuin aiemmin. Aiemmin on riittänyt hyvällä vauhdilla suoraan ruutuun ja top käskystä stoppi (toki se hakee ruutuun itse, ja pysähtyy mielestään oikeassa paikassa). Nyt pyysin siltä tarkemmalla kriteerillä oikeaa paikkaa, ja pyysin hakemaan sitä itse, ilman että menin auttamaan. Ja pystyin nyt myös lähettämään kauempaa, ilman että meni sivusta sisään.

   Mä oon jotenkin ajatellut, että mitä selkeämpi mielikuva sillä koiralla siitä paikasta on, sitä varmemmin ja nopeammin se hakeutuu sinne itse vihjeestä. Ja silloin mun pysäytyskäsky vaan pitää tulla suhteessa koiran liikkeeseen ajoissa. Ja tietty tässä myös ajatuksena saada se korjaamaan paikkaa vihjeestä, jos vaikka menisi ihan minne sattuu kokeissa. Tässäkin on niin monta tapaa opettaa, toiset opettaa ihan läpijuoksuna niin että koiralla on vaan varma stoppikäsky, mutta mä en luota mun ajoitukseen niin paljon, että uskaltaisin jättää sen varaan. :P

   Saisaille terkkuja!

   Poista