maanantai 28. marraskuuta 2016

Tokotreffit

Perjantaina aamulla oli tokotreffit Johannan ja poikien kanssa. Avustettiim Johannaa näyttelytreenissä (wooot? :D ) juoksemalla ympyrää ja leikkimällä ja olemalla muuten vaan häiriöksi kun Oliveria juoksutettiin "kehässä". Oli pikkumiehellä pitelemistä housuissa! :)


Sitten tokoiltiin. Pyysin Johannaa avuksi ohjatun kapulan treeniin ja PA treeniin tekemään kunnon häiriötä.

PA treenissä tehtiin ihan niin että Juju istui sivulla perusasennossa ja Johanna yritti saada sen menemään maahan ja vilkuilemaan häiriöön. Hyvin tsemppasi. Muutaman kerran valahti maahan, sitten ei enää mennyt siihen, mutta Johannan heittelemä pallo oli kyllä aika hankala :D Juju kuitenkin selviytyi tosi hienosti, palkkasin välissä namilla ja sitten aina vapautin lelulle jostain oikein hyvästä. En palkannut jos vilkuili ja sitten siirsi katseen takaisin huomautuksesta. Vain tiivis kontakti kelpaa. Juju osaa kyllä. Sitten vielä niin päin että mä käskin häiriköinnin lomassa Jujun maahan (meni heti!) ja sitten Johanna yritti nostaa sitä ylös. Olipas vaikeaa. Paljon vaikeampi oli näin päin :D Muutamasta kerrasta kyllä hoksasi mistä on kyse, mutta silti selkeät sivu, tai istu käskyt oli vaikeita.

Ohjattu: Eka kerta kun vieras vei kapulat. Juju istui perusasennossa sivulla. Kysyin Johannan ollessa kapulan paikalla että missä ja kun katsoi Johannaa (tai kapulaa lähinnä), kehuin rauhallisesti. Jäi kiinni ekaan kapulaan. Tässä huomaa taas tuon koiran silmän käytön, että on tosi vaikeaa, kun pitäisi huomioida kaksi asiaa. Ei oikein eden vihjeestä katsonut Johannaa toiseen kertaan toisessa suunnassa, kun kerran oli lukinnut jo toiseen kapulaan. Ja huomasi myös että jos en saa sitä katsomaan, lähti helposti sille kapulalle mihin oli lukinnut, vaikka lähetin toiselle. Yhden kerran pyörähti väärän kautta ympäri, mutta lahti oikealle hakemaan, tämän pyysin tuomaan loppuun, kehuin, muttei saanut lelua. Helpotin myös lähetyksiä menemällä siihen suuntaan itse lähettämään mihin piti mennä. Loppujen lopuksi teki kyllä tosi hyvin, jos ajattelee että oli eka kerta kun joku muu vei kapulat, saatiin myös tosi kivoja onnistumisia, varsinkin kun helpotin :)


Jääviä tehtiin tauon jälkeen itsekseen. Juju sai tarjoilla sivulla kävelyä, en varsinaisesti seuruuttanut vaan vain otin lähelle vierelle kävelemään. Olipas vaikeaa tauon jälkeen. Varsinkin istu ei meinannut upota millään. Peruuttelin sitten käskyjä ja silloinkin istu tuotti tuskaa. Välillä istui, välillä ei millään. Pitää vähän palata tässä(KIN) asiassa taaksepäin, ja miettiä miten saisin sen liikkeen Jujulle helpommaksi. Se on kun Jujulla on takajalka kaukot, niin tuo liikkeestä istumisen tekniikka on sille vaikea.

Lopuksi vielä tehtiin ihan PA treeniä palikalla ja voi jessus miten olikin kivaa ja helppoa se tänään :D Juju tuli tosi hienosti etujalat oikeaan kohtaan ja pyörähti siitä. Tosi hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti