tiistai 1. marraskuuta 2016

Tiistaitokoja

Maanantai vieteltiin kisoista palautumisen merkeissä, eli lenkkeillen kivoja metsälenkkejä ja leikkien.
_______________________________

Tiistaina aamusta sitten ajelin hallille, ja otettiin tokotreenejä. Teemaksi olin valinnut tällä kertaa hyppynoudon harjoittelu ja seuraus. Hyppynoutoa ei olla tehty ikinä, joten halusin nähdä miten sujuu. Oon kuullut että toiset koirat ei halua kapula suussa hypätä, mutta jotenkin mulla oli kuitenkin sellainen olo, että Juju ei tästä ongelmaa tee.Ensin ihan esineen nostoja puukapulalla ja metallilusikalla: Ohjatun kapula nyt on jo ihan selvää pässin lihaa oikeastaan. Mun ei ehkä kannata edes tehdä sillä noita nostohommia enää, kun helposti Juju nojaa kapulaa muhun, kun oon polvillaan. Lusikan nosto oli selkeästi hautunut sopivaksi, koska nyt sen nosto onnistui jo hienosti. Aluksi vähän pohti, ja kysyi onko pakko, että ei se metallinen esine kiva ole, mutta sitten onnistui ihan kunnon nostotkin. Hienosti! Annoin pudottaa naksusta. Otin jo vähän kestoakin mukaan.

Sitten luoksaria hypyn yli: Vähän eri kulmista, ikäänkuin lämmittelymielessä ensin ilman kapulaa. Ei ongelmaa, Jujua vetää hypyt niin hyvin, että ei tässä tartte apuja.

Kapulan kanssa: Jätin Jujun hypyn taakse istumaan, kapula parin metrin päähän eteen, ja itse menin hypyn toiselle puolelle reilun matkan päähän jotta pystyin palkkaamaan kunnolla vauhdista. En ottanut yhtään toistoa kokonaan eteen asti, palkkasin kaikki vauhdista. Suoraan tuli molemmat toistot hyvin. Sitten kokeilin ihan että otin Jujun PA sivulle, ja heitin kapulan esteen yli. Heitin vähän vinoon ja pomppasi vielä maasta enemmän vinoon. Lähti hakemaan ohi esteen, mutta palautti hypyn kautta. Palkkasin, koska loppuosa oli hyvä. Vähän ehkä turhan vaikean otin heti :). Sitten tein niin että otin samalla tavalla alun, mutta vein kapulan, jotta sain sen suoraan linjaan. Nyt hyvin hypyn kautta haki, mutta tarvitsi vielä käsiavun jotta myös palautti hypyn kautta. Otin vain kaksi toistoa, molemmat oli hyvät avuilla. Sitten vielä yksi kerta niin että jätin Jujun ja kapulan vinoon linjaan suhteessa hyppyyn ja menin itse hypyn toiselle puolelle kutsumaan. Nyt hyvin ja ilman apuja otti kapulan ja toi hypyn kautta.

Seurausta: Ripottelin taas pitkin tyhjää kenttää tötsiä ja kapuloita ja leluja. Olipa vaikeeta aluksi taas leikkiä vaan yhdellä, mun valitsemalla lelulla, kun siellä olisi ollut niin paljon kaikkea ihanaa pitkin kenttää. :D Skarppasi kuitenkin hienosti, ja selkeästi tehtävä oli ihan selvä. Ekat seuruupätkät oli samanlaista kun kokeessa, eli ihan jees, mutta asenne ei ollut ihan se mitä hain. Tuntui vähän olevan epävarmuutta siellä rojun keskellä. Otin myös vähän peruutusta, mutta huomasin, että se oli hiukan liian hankala tehtävä tehdä tuossa tilanteessa. Naksuttelin ihan vaan vierellä seisomisesta ja peruutukseen lähdöstä, koska Jujuhan peruuttaa helposti istuallaan. Nyt kuitenkin myös hyviä juttuja. En nillittänyt tekniikasta, nyt oli tärkeintä se ettei kyttäile ja että asenne hyvä. Peruutuksen jälkeen saatiinkin oikeasti tosi kivaa ilmettä seuraukseen. Tämä näkyy mielestäni videolla aivan tosi hyvin! Sain sellaista seurausta ulos Jujusta mitä ei ole aiemmin kauheasti näkynyt. Ainoa mikä aina itseä harmittaa kun videota katsoo, että pitäisi vaan palkata pienemmistä pätkistä. Välillä kerkeää vähän asenne tippua ennen palkkaa edelleen. Mutta tosi hyvä fiilis jäi, ehdin kuitenkin palkata nyt ihan oikeissa kohdissa.

Tänään tuli taas sellainen olo, että Jujusta voi tulla aika hieno tokokoira vielä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti