torstai 17. marraskuuta 2016

Please don't make any sudden moves

Keskiviikkona allekirjoittaneella oli vapaapäivä, joten se kulutettiin aamupäivän osalta aksahallilla. Vuorossa ratatreenit. Neloskentällä oli tosi kivanoloinen rata ja se oli myös sopivaksi vapaa varatuista vuoroista. Alkulämppänä lenkin lisäksi vähän hyppyjä ja Aan juoksaria. A oli kisakorkeudessa, mutta tein kaikki toistot kehikon läpi. En halunnut estetreeniä tehdä ainakaan Aalle ollenkaan tällä kertaa.

No itsessään tuo ratatreenin osio meni hyvin. Juju meinasi ekalla kerralla karata putken väärän päähän, ja toisia keppejä ennen oli putkijarru ja sen jälkeinen ohjaus myöhässä, mutta muuten rata oli aika ok. Vieläkään sylkkärissä ei aluksi tullut käteen, vaan kääntyi liian loivasti ja sen seurauksena meni vähän sinne ja tonne. Sitten päätinkin ottaa ihan tuota käteen tulemista erikseen ratavetojen välissä. Palkkasin suoraan kädestä. Kyllä se otti 7 kertaa, ennen kuin se uskoi että saa palkan multa eikä tarvi edes hypätä estettä vaan ihan vaan tulee siihen ohjauskäden luo. :D


Ekalla ratakerralla keinu oli pro. Mutta sitten se taas hajosi. Hitto että on kyllä ärsyttävä kontakti ongelma mulla. Olisi pitänyt ottaa se keinu vaan yhden kerran. Sitten otettiin jälleen niitä keinun päähän tulemis asioita. Lisäksi myös puomi taas kerran oli huono. Siis hidas. Otin sitten ihan puomin alastuloja etupalkalla ja hetsattuna. Viimeisen tuli kovaa, sitten ei enää otettu niitä. Aalla sentään teki joka kerta oikein, vaikka oli vaikea kääntyminen. Kehikon kanssa ei mokaa. Ja kepit oli hyvät joka kerta, niissäkään ei mokaile juurikaan tällä hetkellä.

Juju tekee ihan selkeästi juoksuja, on siis tehnyt niitä jo hetken. Saisi kyllä jo alottaakin, noi hormonit saa sen ihan helkkarin vaikeaksi. Se on niin jotenkin sellainen herkkis että naama on väärinpäin ja korvat luimussa joka pienestäkin asiasta. Mm. ollaan tässä neuvoteltu koko alkutalvi siitä, saako sitä lunta mättää menemään ahmimalla maasta. Mua ei tämä asia ottaisi yhtään jos se lumen syöminen olisi sellaista satunnaista näpsimistä, mutta kun tuo menee maahan makaamaan ja siis SYÖ sitä lunta ympäriltään. Samoin jos haastaa mua leikkimään niin puree lunta ja vetää sitä ihan litratolkulla lenkin aikana. Se välillä jopa nieleskelee vaikean tuntuisesti kun sitä vedetään sitä lunta monta desiä kerralla. Ja tämä tietty johtaa sitten siihen, että se myös pissaa kauheasti ja ihan kesken päivänkin pitää monta kertaa päästä ulos. Argh. Ollaan väännetty asiasta monen monituista kertaa, mutta se ei tuntunut menevän perille. Varsinkin tuon kiellon ajoitus on ollut tosi vaikea löytää, kun tilanteet joissa tuo tapahtuu on aika nopeita. Ja on tuntunut että tuosta lumen mättämisestä on tullut ihan sellainen fiksaatio jujun päähän, se ei vaan tietyissä tilanteissä kykene olemaan syömättä sitä. Eilen iltalenkillä Juju taas meni sinne makaamaan ja mutusti lunta, niin pamautin jalalla maata ja kielsin kovaa, niin että näin että hätkähti. Siihen loppui lumen syöminen, mutta niin loppui kaikki muukin kiva. Sitten se käveli loppulenkin naama väärinpäin ja ihan masentuneena kun kaikki kiva kielletään. Se ei normaalisti ikinä reagoi noin voimakkaasti, vaikka on saatu joistain asioista vääntää kovaakin, mutta nyt noi hormoonit saa sen jotenkin ihan vaikeaksi heti. En jaksa yhtään sitä lumen syömistä, mutten kyllä halua katsella maansa myynyttä koiraakaan.

Eniten vituttaa kaikki
Yritin samalla lenkillä ottaa lenkin yhteydessä vaan muutamat seurauksen täyskäännökset. No se oli paita päällä vaikeaa, mutten kiinnittänyt virheeseen huomiota, vaan otettiin uudestaan ja heti bileet kun oli edes yritys sinnepäin. Tässäkin toi että ei saanut joka toistosta palkkaa oli niin masentavaa, oli ihan sen näköinen että "mä en osaa mitään". Vaikka mä kuinka innostin ja kehuin niin sain vaan laimeeta vastakaikua.

Alkaisi ne juoksut nyt.

2 kommenttia:

  1. Vitsit että näyttää niin hauskalle! Näitä teidän videoita katsellessa tekee itekkin niin mieli takasin radalle ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kamala agiliito :D Oliverista aksakoira - projekti 2017?

      Poista